Rijad Bajić: Bit će teško u Belfastu
Foto: Ines Lučić, Sarajevski.ba

Rijad Bajić: Bit će teško u Belfastu

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine priprema se za prve utakmice Lige nacija protiv reprezentacija Sjeverne Irske i Austrije.

Reprezentativac Bosne i Hercegovinem i napadač koji je prošlu sezonu proveo kao posuđen igrač u Istambul Basaksehiru, Rijad Bajić kazao je kako vjeruje da naš državni tim očekuju teške utakmice, ali ipak vjeruje da naš državni tim može ostvariti dobre rezultate.

“Smatram da će nam biti teže na gostovanju u Sjevernoj Irskoj. Odličan su tim i upravo na svom terenu pružaju odlične partije. Obje će biti teške utakmice i spremno ćemo ih dočekati”, istakao je Bajić.

Rade Krunić, veznjak Empolija, govorio je o radu s novim selektorom Brobertom Prosinečkim.

Foto: Ines Lučić, Sarajevski.ba

“Selektor traži veći posjed lopte, a i sam je bio takav igrač. Prezadovoljan sam time što traži od nas i smatram da će vrijeme pokazati da radi odličan posao”, rekao je Krunić.

Bivši reprezentativac BiH, a sadašnji član stručnog štaba Zmajeva, Elvir Rahimić očekuje teške utakmice, ali vjeruje u ekipu s kojom radi.

“Reprezentacija je obnovljena. Ima mnogo novih igrača. Neki su se oprostili, neki više ne igraju za reprezentaciju. Sigurno da će biti teško zamijeniti neke bivše fudbalere. Ipak, ovdje je nešto drugo. Imamo mladost, htijenje, želju za dokazivanjem. Ovo je mlada reprezentacija od koje očekujemo mnogo u budućnosti”, rekao je Rahimić.

BiH prvu utakmicu Lige nacija igra u Belfastu 8. Septembra od 15:00 sati, protiv reprezentacije Sjeverne Irske, a tri dana kasnije na Bilinom Polju u Zenici izabranici Roberta Prosinečkog će od 20:450 sati ugostiti selekciju Austrije.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.