Prce: U Švedskoj dati 120 posto od sebe
Foto: Sarajevski.ba

Prce: U Švedskoj dati 120 posto od sebe

Rukometna reprezentacija BiH u nedjelju protiv Švedske igra prvi susret baraža za plasman na Svjetsko prvenstvo u Francuskoj.

U redovima našeg državnog tima su svjesni da je Švedska favorit, ali vjeruju da Zmajevi, ipak, mogu iznenaditi u dvomeču s ovom skandinavskom selekcijom.

“Svi znaju da su oni dosta bolji od nas, ali im to nećemo priznati na parketu. Imamo svoje šanse, koje ćemo pokušati da iskoristimo. Ako mislimo napraviti neki rezultat onda ćemo tamo morati odigrati na 120 posto naših mogućnosti. Probaćemo napraviti dobar rezultat, a onda pred našim navijačima pokušati napraviti još jedno čudo”, kazao je Nikola Prce, najiskusniji rukometaš u našim redovima.

Selektor Dragan Marković je najavio napuštanje klupe reprezentacije nakon baraža, ali igrači, kako kaže Prce u to ne vjeruju.

“Možda je to poticaj da se mi založimo još više. Po priči selektora kao da mnogi ljudi ruše nas ili njega, pa mnogo toga pada na naša leđa. Možda je tako htio podići atmosferu”, kazao je Prce.

Dragan Marković

Foto: Sarajevski.ba

Ovo je za selektora Markovića treći baraž i kako kaže, ponosan je na postignute rezultate.

“Želimo odigrati veliku utakmicu u Švedskoj, a onda prirediti spektakl našim navijačima u Sarajevu. Interesuje me samo moja ekipa, da smo živi i zdravi, jer ako tako bude onda ćemo im biti težak zalogaj. Žao mi je što su oni oslabljeni, jer će zle duše ako ih pobijedimo reći da su oni bili nekompletni. Imaju oni sjajnih zamjena za sve te povrijeđene igrače”, istako je Marković.

Prva utakmica baraža između Švedske i BiH igrat će se 12. juna u Vaxjou sa početkom u 13.30 sati, a revanš  je na programu 15. juna u sarajevskoj dvorani Mirza Delibašić.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.