Poraz rukometnih Zmajeva od Austrije
Foto: ihf.info

Poraz rukometnih Zmajeva od Austrije

Rukometaši naše zemlje su poraženi od favorizirane Austrije rezultatom 23:21.

Nakon deset minuta igre rezultat je glasio 3:3. Golove za našu ekipu su postigli Burić, Karačić i Vranješ. Na golu je Burić imao dvije odlične intervencije. Rukometni Zmajevi su prvi put poveli na utakmici u 18. minuti golom Malinovića sa sedam metara, bilo je 6:5.

BIH, Rukomet, RSBIH

Foto: ihf.info

I poslije 23. minute se igralo gol za golom. Burić je na poziciji pivota bio najopasniji i najefikasniji po gol Austrije, dok je za naš gol najopasniji bio krilni rukometaš Santos. Prvi put smo poveli sa dva razlike (11:9) u 25. minuti golom Nikole Prcea.

Na poluvrijeme se otišlo vodstvom naše reprezentacije od 12:11.

U prvih pet minuta drugog dijela postigli smo samo jedan gol zbog odličnog Marinovića, ali i dva zicera je odbranio Burić, pa je rezultat bio izjednačen (13:13). U 45. minuti su Austrijanci imali prednost od četiri gola razlike (18:14). Naš napad nije imao rješenja za odbranu Austrije i raspoloženog Marinovića na golu.

Nakon deset minuta bez postignutog gola naše selekcije, Vražalić je svojim drugim pogotkom smanjio rezultat na 19:15. Osam minuta prije kraja smo imali zaostatak od šest golova (22:16).

Do kraja smo vidjeli mnogo isključenja na obje strane, a naši rukometaši su uspjeli smanjiti prednost Austrijanaca, te je na kraju rezultat glasio 23:21.

Najefikasniji rukometaši u našim redovima su bili Malinović sa šest pogodaka, Burić sa četiri i Karačić sa tri. Golman Burić je imao 12 uspješnih intervencija.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.