Polumaraton će biti održan 17. septembra
Foto: Samir Cacan, Sarajevski.ba

Polumaraton će biti održan 17. septembra

Sarajevski polumaraton, pod sloganom Sarajevski mostovi,  bit će održan u nedjelju, 17. septembra, s početkom u 10 sati na Trgu Djece Sarajeva.

Jedanaesti Sarajevo polumaraton će imati i podršku Grada Sarajeva, a utrku će ozvaničiti gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka.

Prema riječima gradonačelnika, polumaraton je važan segment projekta „Sarajevo zdravi grad“ koji grad vodi već deset godina s ciljem motiviranja građana da se bave fizičkom aktivnošću i čine svoj život zdravijim i kvalitetnijim.

Utrka će imati umati humanitarni karakter, a očekuje se da bude prikupljeno 20.000 KM koje će biti donirane udruženjima koja se bave djecom bez roditeljskog staranja, podrškom osobama sa demencijom, te ekološkim projektima.

Erol Mujanović, izvršni direktor Sarajevo Marathona, kazao je da se očekuje učešće 3.000 učesnika iz 30 zemalja regiona, Evrope i svijeta.

“Raduje nas što zadnjih godina sve veći broj naših građana iz cijele BiH učestvuje na Sarajevskom polumaratonu, čija je trasa prolazi kroz najljepše i najatraktivnije dijelove grada Sarajeva”, istakao je Mujanović.

Trasa ovogodišnjeg polumaratona je: Trg Djece Sarajeva – Maršala Tita, Alipašina, Patriotske lige, Alipašina, Maršala Tita, Vrbanja, Vilsonovo šetalište, Franje Račkog, Vilsonovo šetalište, Fra Filipa Lastrića, Vilsonovo šetalište, Vrbanja, Hiseta, Obala kulina bana, Bentbaša, Telali, Mula Mustafe Bašeskije, Maršala Tita – Trg Djece Sarajeva.

Pored Sarajevskog polumatona u dužini od 21,1 km, istog dana održat će se još četiri utrke: G-Drive štafetni polumaraton, Zmajzi Kids run (utrka za djecu), Fun Run – utrka za rekreativce i Run with me – utrka za osobe sa posebnim potrebama.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.