U redovima FK Olimpic vjeruju da uz prava pojačanja mogu izboriti opstanak u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Da bi ispunio taj cilj, Slavki Petroviću, treneru najmlađeg sarajevskog premijerligaškog kluba, su potrebna ciljana pojačanja.

Petrović je u razgovoru za Sportsport.ba rekao da ima jednog povrijeđenog štopera, te da je primoran jednog lijevog beka koristiti na štoperskoj poziciji. Upravo je zadnja linija, prema njegovim riječima, “gorući problem” tima s Otoke, te da baš na tim pozicijama očekuje nova imena.

On je istakao da će mu biti potreban i jedan brz igrač koji bi na boku mogao da pravi konkurenciju, ali se nada i pojačanjima u navalnom redu.

Prema riječima Slavka Petrovića, koji je na klupi tima sa Otoke stigao krajem 2020. godine, igrači će sa individualnim planovima zavrpiti 12. januara, a dan kasnije počinju sa ekipnim treningom.

Petrović je u razgovoru za Sportsport.ba istakao kako će ekipa u Sarajevu ostati do 31. januara, dok je plan da se drugi dio priprema i nekoliko kontrolnih utakmica odradi van glavnog grada Bosne i Hercegovine.

Generalka je zakazana za 20. februar protiv mostarskog Zrinjskog.

Najavljuje da neće biti puno promjena u igračkom kadru, ali da su pojačanja itekako potrebna.

Sarajevski Olimpik se nalazi na posljednjem mjestu Premijer lige sa 13 osvojenih bodova koliko ima i Krupana 15. poziciji. Opstanak u elitnom društvu nije nemoguć s obzirom na to da se Radnik, koji se nalazi iznad zone za ispadanje, ima samo dva boda više od Vukova.