Petrović vjeruje u opstanak u elitnom razredu
Foto: Facebook / FK Olimpik

Petrović vjeruje u opstanak u elitnom razredu

U redovima FK Olimpic vjeruju da uz prava pojačanja mogu izboriti opstanak u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Da bi ispunio taj cilj, Slavki Petroviću, treneru najmlađeg sarajevskog premijerligaškog kluba, su potrebna ciljana pojačanja.

Petrović je u razgovoru za Sportsport.ba rekao da ima jednog povrijeđenog štopera, te da je primoran jednog lijevog beka koristiti na štoperskoj poziciji. Upravo je zadnja linija, prema njegovim riječima, “gorući problem” tima s Otoke, te da baš na tim pozicijama očekuje nova imena.

On je istakao da će mu biti potreban i jedan brz igrač koji bi na boku mogao da pravi konkurenciju, ali se nada i pojačanjima u navalnom redu.

Prema riječima Slavka Petrovića, koji je na klupi tima sa Otoke stigao krajem 2020. godine, igrači će sa individualnim planovima zavrpiti 12. januara, a dan kasnije počinju sa ekipnim treningom.

Petrović je u razgovoru za Sportsport.ba istakao kako će ekipa u Sarajevu ostati do 31. januara, dok je plan da se drugi dio priprema i nekoliko kontrolnih utakmica odradi van glavnog grada Bosne i Hercegovine.

Generalka je zakazana za 20. februar protiv mostarskog Zrinjskog.

Najavljuje da neće biti puno promjena u igračkom kadru, ali da su pojačanja itekako potrebna.

Sarajevski Olimpik se nalazi na posljednjem mjestu Premijer lige sa 13 osvojenih bodova koliko ima i Krupana 15. poziciji. Opstanak u elitnom društvu nije nemoguć s obzirom na to da se Radnik, koji se nalazi iznad zone za ispadanje, ima samo dva boda više od Vukova.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.