Otvorena streljana na Grbavici
Foto: novosarajevo.ba

Otvorena streljana na Grbavici

U Sportskoj dvorani „Novo Sarajevo“, 24. febrauara ove godine, otvorena je streljana. Zvanično su je otvorili općinski načelnik Nedžad Koldžo i predsjednik Streljačkog saveza BiH Momčilo Bodiroga koji su se i obratili prisutnima.

Ovom prilikom, općinski načelnik je rekao da je ovo najmodernija streljana u našoj zemlji sa 20 streljačkih mjesta za zračnu pušku i pištolj i vrhunskom opremom. Karakteristike ugrađene opreme, elektronske mete proizvođača SIUS, zadovoljavaju kriterije za takmičenje zadate od strane Evropske streljačke konfederacije (ESC) i Međunarodne streljačke federacije. Mete imaju sistem automatskog ocjenjivanja, te kamere za praćenje pogodaka uz uređaje za zbrajanje rezultata.

“Nekada smo u našoj općini imali pet strelišta i bilo je desetak sportskih klubova streljaštva”, podsjetio je načelnik Koldžo. Uskoro će, kako je najavio, biti organizovana škola streljaštva za djecu iz Novog Sarajeva.

U novootvorenoj streljani u okviru Sportske dvorane Novo Sarajevo počela je i takmičarska sezona. Prema riječima predsjednika Streljačkog saveza BiH Momčile Bodiroge, učestvuje 18 streljačkih klubova, a u narednim periodu održaće se još tri kola i finale bh. lige u streljaštvu. Ovo je ujedno i priprema za nastupe bh. takmičara van granica naše zemlje.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.