Osim: Prvo mjesto je i za mene iznenađenje

Povodom završetka prvog dijela Premijer lige Bosne i Hercegovine na Grbavici je održana konferencija za novinare u koji je bilo govora o uspjehu Željezničara, ali i budućim potezima uprave Plavih.

"Ciljevi za ovu sezonu su bili da, bez obzira na to što imamo obavezu da se borimo za prvo mjesto, da ove godine stavimo neke druge stvari u prvi plan", rekao je Amar Osim, menadžer tima sa Grbavice, koji je naveo da je riječ o podmlađivanju ekipe.

"Mislim da smo dobrim dijelom u tome i uspjeli. Ovo što smo na kraju postigli, da budemo prvi, je iznenađenje i za mene samog", rekao je Osim i čestitao igračima na osvojenom prvom mjestu.

Skromni trener Željezničara, i jedan od najzaslužnijih za osvojeno prvo mjesto u prvom dijelu prvenstva, Dino Đurbuzović, priznao je da ni on nije očekivao da će igrači na kraju završiti na liderskoj poziciji.

"Mi smo napravili ovo što smo napravili. Većina nije očekivala. Uspjeli smo ono što je bio cilj i što je želja bila, ali zaista nismo očekivali. Krenuli smo dobro i onda je došao jedan pad, gdje smo počeli i mi malo mijenjati neke igrače i doći do ekipe koja je napravila ovaj rezultat", rekao je trener Željezničara Dino Đurbuzović i dodao da ova mlada ekipa treba da se nosi sa novim teretom i većom odgovornosti da se odbrani to prvo mjesto.

Što se tiče povrijeđenih igrača, Đurbuzović je naveo da su najveće šanse da se oporavi Zolotić, ali je naglasio da se na Grbavici nadaju da će svi igrači što prije biti u pogonu, te da je privilegija svakog kluba u sastavu imati imena kao što su Nermin Zolotić, Benjamin Čolić i Josip Kvesić.

Nakon prvog dijela konferencije za novinare, upriličeno je potpisivanje ugovora s tri nova, mlada igrača koji će naredne sezone konkurisati za prvi tim.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.