Osim: Memić će biti novi trener, a Mulalić njegov pomoćnik

U Plavom salonu Stadiona Grbavica je održana konferencija za medije.

Na konferenciji su navedeni razlozi raskida ugovora sa Adžemom te je predstavljen novi trener i njegov pomoćnik. Šef struke će biti Almir Memić, a njegov pomoćnik Edis Mulalić. Novinarima se se obratili Amar Osim i Admir Adžem.

- U zadnje vrijeme smo u problemima zbog zakonskih regulativa jer su klubovi dužni provoditi kriterije koje su zadali FIFA i UEFA koji su u posljednje vrijeme pooštreni, tako se desilo oko licenciranja klubova, kazao je Osim, dodavši:

Adžem je Plave vodio u 22 utakmice. Zabilježio je 11 pobjeda, sedam remija i četiri poraza.

- Gledali su nam kroz prste do oktobra, plaćali smo kazne. Mislim da kao najveći klub u državi i klub koji je dao najviše licenciranih trenera jedina ispravna odluka je bila da zamijenimo trenera. Povukli smo jedini logičan potez. Ljudi koje ćemo postaviti nisu bezveze tu, imaju licencu i dugo godina su u klubu, rekao je Amar Osim.

Potom se obratio Admir Adžem.

- Došli smo do dogovora da je najbolje za klub ovaj potez. Svjestan sam da je licenca problem. Zahvaljujem se svima u klubu mojim pomoćnicima i igračima na korektnim odnosima.  Hvala i našim naviijačima Manijacima uz poruku da i dalje budu dodatna snaga našim igračima, poručio je Admir Adžem.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.