Omladinci Želje, Sarajeva i Olimpica briljirali po međunarodnim turnirima
Foto: dubrovacki.hr

Omladinci Želje, Sarajeva i Olimpica briljirali po međunarodnim turnirima

Da sarajevski fudbal ima budućnost pokazali su, prethodnih dana, omladinci sarajevskih klubova, Želje, Sarajeva i Olimpica, koji su na međunarodnim turnirima ostvarili zapažene rezultate.

Na turniru u Novom Pazaru pjetilići i pioniri Plavih sa Grbavice osvojili su prva mjesta u svojim konkurencijama. Pjetiliće je sa klupe predvodio Iso Ahmetović, a pionire bivši fudbaler, Adin Mulaosmanović. Na turniru je nastupalo 1800 učesnika iz 104 ekipe. Raduje nas odličan nastup Željinih omladinaca koji su na najbolji način prezentovali klub, grad Sarajevo, ali i BiH.

Kadeti Sarajeva, mladići do 17 godina, osvojili su prvo mjesto na 2. Memorijalnom turniru “Josip Zvono” u Dubrovniku. U finalnom susretu tim sa Koševa je slavio protiv GOŠK-a iz Dubrovnika rezultatom 2:0. Bordo ekipu do pehara je nosio talentovani Kemal Salihagić, koji je ponio titulu najboljeg fudbalera turnira.

Pioniri Olimpica prethodnih dana nastupili su na veoma jakom međunarodnom turniru MTU-Hallencup u njemačkom gradu Friedrichshafenu. Dječaci Vukova su se našli u grupi sa Arsenalom, zatim domaćinom MTU LZ-Friedrichshafen, Zenitom iz St. Petersburga, Mainzom te ekipom SG Eriskirch-Langenargen. Olimpic je poražen od Mainza 4:1, Zenita 4:1, a savladao je Arsenal 1:0 te Friedrichshafen 7:0 i tako obezbjedio plasman u narednu fazu. U drugoj grupi Vukovi nisu se uspjeli izboriti sa mnogo jačim protivnicima. Poraženi su od Dinama 1:0, Schalkea 4:1 i Barcelone 3:2. Ipak, Olimpic je na dostojan način predstavio BiH.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.