Odović umjesto Krčmarevića na klupi FK  Željezničar
Foto: Damir Hajdarbašić, Sarajevski.ba

Odović umjesto Krčmarevića na klupi FK Željezničar

Dosadašnji trener Plavih, Slobodan Krčmarević, podnio je ostavku na mjesto šefa stručnog štaba, a tim povodom obratio se medijima.

– Neko treba da preuzme odgovornost za jučerašnju utakmicu, za ovaj poraz. Mislim da je uvijek najodgovorniji trener, to je razlog broj jedan. Razlog broj dva je u nekom mom zaključku da smo se našli u velikom raskoraku između naših želja i ambicija i onoga što imamo i posjedujemo. To opet pripisujem sebi da nisam odradio neke stvari na najbolji način, mislim na prelazni rok. Ekipa se trebala pojačati još više znajući kakva je ovo liga, da nije nimalo laka, imamo nekoliko vrlo organizovanih protivnika protiv sebe. Izraz poštovanja prema svom predsjedniku i našim navijačima koji imaju opravdane zahtjeve od ove ekipe. Bio bih licemjeran kada bih rekao da Željo nije veliki klub. Na ovaj stadion kada dođe Real Madrid očekivati je da se pobijedi jer je dovoljno veliki klub. Nisam imao ni najmanji ekces, bio je tu manji verbalni sukob. Možda će moj čin izgledati kukavički, ali mislim da je predsjednik pošten čovjek. Nisam sreo čovjeka koji toliko voli svoj klub i bilo bi nepošteno s moje strane da dajem neke iluzije. Želim sve najbolje ovoj ekipi, Željo će pored Partizana biti moj klub, kazao je Krčmarević dodavši:

– Odluka nije vezana ni sa kakvim pritiscima. Nikada nisam imao pritisak od predsjednika koji je isticao Željinu djecu i ja bih bio najsretniji kada bi ta djeca mogla da se gurnu, ali Željo je klub koji mora pobjeđivati. Mislim da su oni budućnost. Kontroverzne su priče oko Šabanadžovića, treba da bude projekat kluba, svi su oni igrali, svi su oni imali šanse. Nemam pritisak od otkaza, predsjednik nije prihvatio moj otkaz i insistirao je da ostanem. 

Za novog šefa stručnog štaba imenovan je Milomir Odović koji sutra putuje sa ekipom na Kipar.

– Željo je moja porodica i protekli period sam bio uključen u rad Omladinske škole, ali sam naravno pratio i prvi tim. Jedva čekam sutrašnji trening. Nemamo vremena za priču, očekuju nas veoma bitne utakmice za Klub, kazao je Odović koji će se javnosti obratiti u subotu pred derbi sa Zrinjskim.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.