Obavljen žrijeb parova za meč Zimbabwe – BiH, selektor Delić optimista
Foto: Denis Ruvić, Sarajevski.ba

Obavljen žrijeb parova za meč Zimbabwe – BiH, selektor Delić optimista

Žrijeb parova za susret teniskih reprezentacija Zimbabwea i BiH koje se sastaju u okviru 1.kola II grupe E/A zone Davis Cupa obavljen je danas u Harareu.

Tako će prvi na teren, 6. marta u 10 sati naš Mirza Bašić koji će igrati protiv Takany Garangange. Istog dana će naš najboljeragnirani teniser Damir Džumhur odmjeriti snage s teniserom Benjaminom Lockom.

U subotu 7. marta su na rasporedu mečevi parova, a našu zemlju će predstavljati Mirza Bašić i Tomislav Brkić, dok će boje Zimbabwea braniti Wayne Black i Mark Fynn.

Posljednjeg dana turnira, u nedjelju 8. marta, planirani su mečevi Takany Garanganga – Damir Džumhur i Benjamin Lock – Mirza Bašić.

Amer Delić, selektor reprezentacije BiH, rekao je da se nada da ćemo već u petak imati rezultat 2:0 koji će nam omogućiti da mirnije uđemo u nastavak takmičenja.

Zanimljivo je da je Martin Dzuwa, selektor domaćih, novinarima u Harareu dao identičnu izjavu. I on se, naime, nada da će njegov tim već prvi dan imati 2 boda iako je napomenuo da je BiH favorit susreta, objavljeno je na oficijelnoj stranici Teniskog saveza Bosne i Hercegovine.

Reprezentacija BiH će se, u slučaju pobjede u Zimbabweu, u julu u 2. kolu Davis Cupa sastati sa boljim iz susreta Mađarska – Moldavija.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.