Nove kazne za Želju i Sarajevo
Foto: Sarajevski.ba

Nove kazne za Želju i Sarajevo

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine (N/FSBiH) na sjednici održanoj danas u Sarajevu rješavala je disciplinska pitanja iz svoje nadležnosti, te je donijela nekoliko odluka za susrete 11. i 12. kola.

Tako je FK Sarajevo kažnjen s 1.500,00 KM za upotreba pirotehničkih sredstava i ubacivanje tvrdih predmeta u teren od strane vlastitih navijača, na gostovanju u Gradačcu u okviru jedanaestog kola Premijer lige BiH.

Disciplinska komisija N/FSBiH kaznila je i FK Željezničar s 3.000 KM zbog propusta u organizaciji utakmice s Olimpicom, te zbog upotrebe veće količine pirotehničkih sredstava od domaćih navijača.

U istom, jedanaestom kolu kažnjeni su Rudar i Borac. Prijedorčanis su s 1.000 KM kažnjeni zbog propusta u organizaciji utakmice, dok su Banjalučani kažnjeni s 1.500 KM zbog toga što su njihovi navijači palili pirotehnička sredstva.

Zrinjski je kažnjen s 1.500 zbog propusta u utakmici i pirotehničkih sredtava u jedanaestom kolu u meču protiv Leotara, a zbog paljenja baklji njihovih navijača u Zenici u dvanaestom kolu Plemići su kažnjeni 1.000 KM. Čelik je takđer zbog propusta u organizaciji u toj utakmici kažnjen s 1.000 KM.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.