Nova nada Grbavice: Potpisivanje ugovora je san o kojem sam maštao
Foto: Damir Hajdarbašić, Sarajevski.ba

Nova nada Grbavice: Potpisivanje ugovora je san o kojem sam maštao

Fudbalski klub Željezničar je nedavno potpisao ugovore sa svoja tri kadeta, Ismailom Durakovićem, Kemalom Osmankovićem te Emirom Ćutahijom. Upravo sa posljednjim smo razgovarali o ugovoru, kadetskoj selekciji i Želji.

Emir Ćutahija je rođen 02.08.1997. godine u Sarajevu. Trenutno pohađa srednju školu “Peta gimnazija”. Fudbal je počeo trenirati sa šest godina, a osim Željezničara kratko je nastupao i za Olimpic.

U četvrtak je talentovani golman Plavih vjerovatno doživio najveći događaj u svojoj karijeri. Potpisao je profesionalni ugovor sa Željom.

“Postati fudbaler Željezničara je predivan osjećaj. To je ostvarenje sna o kojem sam maštao još kao dijete. Siguran sam da je ovo jedna ogromna stepenica više u mojoj karijeri, a sve ovo mi je dalo podsticaj da više radim, treniram i trudim se”, kazao je Emir za portal Sarajevski.ba.

Moj omiljeni, sad već bivši golman je Rene Higuita i njegov legendarni potez “škorpija”. Ono što mi se sviđalo kod njega je nevjerovatno samopouzdanje i riskantni potezi, koje često i ja znam uraditi i zalediti srce svim prisutnim.

Na početku sezone u intervju za zvaničnu web stranicu FK Željezničar, Ćutahija je rekao da su očekivanja jasna i da će kadeti predvođeni Adžemom osvojiti prvenstvo. Sada, nakon 15. kola, Željini kadeti čvrsto drže prvo mjesto, a Ćutahija je siguran u to da će i nakon 30. kola tu ostati.

“Zasluženo smo osvojili jesenju titulu, odgovorno tvrdim da smo najkvalitetnija ekipa u kadetskoj konkurenciji. Na nama je da se dobro pripremimo za proljetni dio sezone, a uz našeg trenera Admira Adžema rezultati sigurno neće izostati”.

“Svaki moj kolega posjeduje kvalitet, moraju da nastave sa radom, a rezultati neće sigurno izostati, jer koliko vidimo FK Željezničar jako puno pažnje posvećuje mladim igračima”, dodao je na kraju za naš portal, Emir Ćutahija.

Press Zeljo, potpisivanje ugovora

Foto: Damir Hajdarbašić, Sarajevski.ba


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.