Ni odlični Burić nije uspio spasiti Zmajeve od poraza
Foto: ihf.info

Ni odlični Burić nije uspio spasiti Zmajeve od poraza

Rukometaši naše zemlje su u okviru trećeg kola grupe B poraženi od reprezentacije Makedonije sa 25:22.

Izabranici Dragana Markovića su jako loše ušli u utakmicu. Na prvi gol smo čekali do sedme minute, a prethodno su Makedonci postigli četiri. Ipak, nakon time-outa Markovića, naši rukometaši su zaigrali bolje, i nakon 15 minuta rezultat je glasio 6:5 u korist Makedonaca.

U 18. minuti su Zmajevi golom Karačića (7:6) prvi put poveli na utakmici. Makedonci su preokrenu li rezultat i održavali tri gola prednosti sve do kraja prvog dijela kada Vražalić pogađa za našu selekciju i postavlja rezultat poluvremena na 13:11 u korist Makedonije.

Na početku drugog dijela smo izjednačili, te se narednih desetak minuta igralo gol za golom. Priliku za igru je dobio mladi Perić koji je to odlično iskoristio postigavši dva brza gola, te ubilježivši dvije asistencije za Burića.

Deset minuta prije kraja su Makedonci napravili seriju 3:0 te poveli 23:20. Do kraja naši rukometaši nisu imali snage da preokrenu rezultat. Konačan rezultat na semaforu je glasio 22:25.

Fenomenalni Burić je imao 17 odbrana. Najefikasniji rukometaši su bili Malinović i Burić sa po četiri gola i Toromanović sa tri.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.