Nedim Hadžić: Drago mi je što klub računa na mlade igrače
Foto: fksarajevo.ba

Nedim Hadžić: Drago mi je što klub računa na mlade igrače

Talentovani napadač juniora Akademije Fudbalskog kluba Sarajevo, Nedim Hadžić danas je potpisao novi, dvogodišnji ugovor sa Fudbalskim klubom Sarajevo.

Hadžić, koji je rođen 1999. godine, jedan je od najvećih talenata bosanskohercegovačkog fudbala, te će se priključiti pripremama prvog tima Sarajeva i konkurisati za ekipu Bordo kluba, navode iz Titove 38b.

Debi u dresu Fudbalskog kluba Sarajevo Nedim Hadžić je upisao na posljednjoj ligaškjoj utakmici ove sezone protiv Krupe.

Ovaj mladi napadač u protekle dvije sezone igrajući za kadete i juniore Bordo kluba postigao je skoro 100 ligaških golova, a odigrao je značajnu ulogu na prvom, historijskom plasmanu Bosne i Hercegovine na završnicu Evropskog prvenstva za omladinske kategorije. Mnogi regionalni, ali i evropski mediji uvrstili su Nedima Hadžića na popis najboljih i najtalentovanijih igrača rođenih 1999. godišta, a potpisivanjem novog ugovora, ovaj dragulj Akademije Fudbalskog kluba Sarajevo imati će priliku da svoj talenat pokaže koševskoj publici.

“Sretan sam zbog produženja ugovora. Drago mi je što klub ima plan i viziju za razvoj mladih igrača iz Akademije i nadam se da ću dobiti priliku za nastupe u prvom timu. Za mene je ovo velika motivacija za rad i radujem se svakom nadolazećem treningu sa prvim timom.”, rekao je Hadžić, dodavši:

“Započeo sam pripreme za ovu sezonu sa prvim timom i mogu reći da su me igrači odlično prihvatili još od prvog treninga. Atmosfera u ekipi je odlična i vjerujem da će Sarajevo odlično započeti sezonu, kako u domaćem tako i u međunarodnom takmičenju.”


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.