Navijači protestovali zbog izbora novog selektora
Foto: Sarajevski.ba

Navijači protestovali zbog izbora novog selektora

Danas je u Sarajevu predstavljen novi selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Ivaylo Petev.

Međutim, izbor Peteva za selektora nije najbolje prihvaćena u javnosti, a danas je ispred zgrade Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine nezadovoljstvo ovom odlukom iskazala manja grupa navijača.

Nekoliko članova navijačke skupine BH Fanaticos (BHF) zahtjevali su poništenje izbora Peteva, te ostavku članova Izvršnog odbora Fudbalskog saveza BiH.

BHF se ubrzo i oglasio saopštenjem za javnost.

Prethodnih dana mnogi su ispirali usta imenom BHF – gdje su, zašto šute, kome su se prodali? Svjesni smo da će takve vrste nebuloza uvijek biti prisutne ma šta mi kao grupa uradili.

Da smo se osvrtali na komentare internet ratnika, vjerovatno već dugo i ne bismo postojali.

Sama ‘masa’ koja je danas izašla je dokaz koliko je lakše tražiti promjene preko društvenih mreža, a istovremeno kuditi druge.

Svjesni smo i da će nas svi opet pljuvati nakon što vjetar zapuše u nekom drugom smjeru, baš kako je bilo u svakom zahtjevu za promjene.

BH Fanaticosi ovim putem zahtijevaju sastanak sa čelnicima saveza, koji će uključivati bitne tačke za dobrobit bh. nogometa, a rezultat sastanka i same tačke će biti predočeni javno nakon toga!

O svim daljnjim dešavanjima bit će obaviještene i pozvane ostale klupske navijačke grupe iz BiH. Nadamo se da trenutna garnitura neće napraviti grešku prethodne pa potcijeniti snagu navijača

Okupljena skupina navijača nije zabirinula Peteva. Kako je istakao, da je veća skupina navijača bila ispred zgrade Fudbalskog saveza BiH možda bi se i zamislio.

Ivaylo Petev
Foto: Damir Hajdarbašić, Sarajevski.ba

“Nisam ih vidio i ne znam koliko ih je bilo, ali ja znam šta radim. Pustite me da radim i ocijenite me prema rezultatima. Znam da ima onih koji su protiv mene, ali ja vjerujem u sebe i sve ću učiniti da napravimo dobar rezultat. Ako rezultati ne budu dobri, preuzet ću odgovornost”, kazao je Petev.

Novi selektor Zmajeva istakao je kako BiH ima kvalitetne igrače, te kako vjeruje da će imati dobre rezultate.

“Atmosfera je najbitnija, grupa je nezgodna, ali mi ćemo dati sve od sebe da napravimo što bolji rezultat”, poručio je Petev.

Protukandidat bugarskom stručnjaku bio je bivši kapiten bh. reprezentacije Sergej Barbarez, koji je uživao podršku velikog dijela javnosti i navijača, kao i pojedinih reprezentativaca.

Debi na klupi Bosne i Hercegovine Petev će imati u kvalifikacionom meču u Finskoj 24. marta 2021. godine.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.