Na krilima sjajnog Muse košarkaška reprezentacija savladala Slovačku
Foto: Sarajevski.ba

Na krilima sjajnog Muse košarkaška reprezentacija savladala Slovačku

Na krilima sjajnog Džanana Muse košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine savladala je nacionalnu vrstu Slovačke 84:71.

Prvih jedanaest poena naše reprezentacije postigao je Musa, a do kraja susreta ubacio je ukupno 32 poena, uz tri asistencije i dva skoka.

Foto: Sarajevski.ba

Unatoč sjajnoj igri Muse na otvaranju susreta, Slovaci su prvu četvrtinu završili u svoju korist 18:20. U drugoj dionici nešto bolja igra izabranika Duška Vujoševića koji supredvođeni mladim košarkašem iz Bihaća uspjeli preokrenuti I na odmor otići s prednošću od pet poena 38:33.

Igra naše reprezentacije obično u trećoj dionici doživi pad, ali u ovom susretu to nije bio slučaj. Naprotiv, podmlađeni bh. tim je napravio sjajnu seriju I povećali prednost na 13 poena pri rezultatu 64:51.

Foto: Sarajevski.ba

U zadnjoj dionici izabranici Duška Vujoševića stigli su I do 20 poena prednosti, alit u prednost do kraja nisu uspjeli zadržati.

Nakon Muse, najbolji među Zmajevima bio je Lazić koji je postigao 15 poena, dok je Atić dodao 12. Među gostima se najviše istakao Rančik koji je ubacio 14 poena.

Narednu utakmicu izabranici Duška Vujoševića igraju protiv Armenije.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.