Na Grbavici očekuju urbanističku saglasnost
Foto: fkzeljeznicar.ba

Na Grbavici očekuju urbanističku saglasnost

U prostorijama općine Novo Sarajevo u četvrtak 9. juna održana je usmena rasprava povodom klupskih zahtjeva za urbanističke saglasnosti u okviru projekta Evropska Grbavica.

Isti dan su u prostorije Kluba pristupili inspektori Porezne uprave FBiH kako bi izvršili redovnu kontrolu poslovanja Kluba za period od 2011. do 2015. godine. Uposlenici Kluba inspektorima Porezne uprave FBiH su omogućili uvid u svu neophodnu i traženu dokumentaciju, saopćeno je iz F.K. Željezničar.

“Uvažavajući činjenicu da je Zavod za planiranje razvoja Kantona Sarajevo dao pozitivno mišljenje u odnosu na klupske zahtjeve, te da su stručne službe općine Novo Sarajevo kroz upravni postupak utvrdile jasno činjenično stanje, na Grbavici očekujemo da će u narednim danima Općina Novo Sarajevo okončati postupak, te izdati urbanističke saglasnosti”, saopćeno je iz F.K. Željezničar.

Iz Zvorničke 27 također žele informisati navijače, sponzore, prijatelje i članove kluba da se projekat Evropska Grbavica odvija planiranom dinamikom.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.