Musemić: Dobro ću razmisliti da li ostati na klupi Sarajeva
Foto: Sarajevski.ba

Musemić: Dobro ću razmisliti da li ostati na klupi Sarajeva

Fudbaleri Sarajeva u nedjelju, u okviru 16. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine gostuju kod Zrinjskog u Mostaru.

“Naš cilj su tri boda, uostalom kao i u svakom susretu. Nemamo poraza na gostujućem terenu i učinit ćemo sve da tako ostane i nakon susreta u Mostaru. Cimirot i Karić imaju problema sa povredom i njihov nastup je pod znakom pitanja. Mislim da možemo bolje, no želim naglasiti da sam morao rotirati igrače, osvježavati tim zbog ritma subota-srijeda.”, rekao je na konferenciji za novinare šef stručnog štaba FK Sarajevo Husref Musemić.

“Do kraja polusezone imamo četiri utakmice u kojima želimo skupiti što više bodova, a utakmicom u Mostaru okončat ćemo ritam igranja srijeda-subota, u čemu možda i leži razlog slabijih igara, jer timovi iz naše lige nisu navikli na to. Nadam se da ćemo se iskupiti i pod Bijelim Brijegom odigrati dobru utakmicu, te eventualnim pozitivnim rezultatom nastaviti trku za šampionsku titulu.”, rekao je Dejan Bandović, golman Sarajeva.

Musemić je istakao da, kao i većina navijača, nije zadovoljan igrom koju pruža Bordo tim.

“Pitanje je, prije svega, da li Sarajevo ima taj kalibar igrača koji može priuštiti lijepu igru. Znate da sam u prethodnim mandatima na klupi Sarajeva preferirao pas igru, koja je, pa hajmo reći, bila iznad nekog prosjeka naše lige. Ali, tada sam imao igrače kao Turković, Repuh, Obuća, Ihtijarević, koji su znali i htjeli igrati…”, rekao je Musemić i dodao da u tome ne traži opravdanje, te da on kao trener preuzima odgovornost, ali da postoje stvari koje ga pogađaju:

“To su psovke sa tribina, na koje niko ne može biti ravnodušan… I da pobijedimo sve četiri utakmice do kraja polusezone, dobro ću razmisliti o svom statusu.”, zaključio je Musemić.

“Do kraja polusezone imamo četiri utakmice u kojima želimo skupiti što više bodova, a utakmicom u Mostaru okončat ćemo ritam igranja srijeda-subota, u čemu možda i leži razlog slabijih igara, jer timovi iz naše lige nisu navikli na to. Nadam se da ćemo se iskupiti i pod Bijelim Brijegom odigrati dobru utakmicu, te eventualnim pozitivnim rezultatom nastaviti trku za šampionsku titulu.”, zaključio je golman Sarajeva.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.