Muharemović: “Kvalitet moramo pokazati na terenu” (FOTO)
Veldin Muharemović, Foto: Denis Ruvić, Sarajevski.ba

Muharemović: “Kvalitet moramo pokazati na terenu” (FOTO)

POGLEDAJ GALERIJU

Fudbeleri sarajevskog Olimpica u četvrtak će na stadionu Asim Ferhatović Hase dočekati ekipu Spartaka iz Trnave i tako odigrati svoju prvu utakmicu u Evropa ligi. U timu s Otoke su optimisti i žele pokazati kako osvajanje Kupa nije bilo slučajnost. “Oni su favoriti, ali mislim da se možemo nositi s njima. Očekuje nas težak zadatak, ali smo mi pokazali da se možemo nositi sa svojim protivnicima”, rekao je Mirza Varešanović, trener Olimpica i dodao da iako ko ekipa nemaju iskustva na evropskoj sceni, pojedinačno igrači, nastupajući za druge klubove, imaju.

“Oni koji budu igrali tu utakmicu na ‘Koševu’ imaće priliku da pokažu koliko vrijede. O protivniku imamo dosta informacija i nisu nepoznanica. Mislim da niko nije nepobjediv, mi imamo kvalitet, ali ga moramo pokazati na terenu”, rekao je Muharemović i pozvao sve ljubitelje fudbala da sutra dođu na Koševo.

Trener Spartaka Juraj Jarabek, čestitao je Olimpicu na osvajanju Kupa BiH i dodao da ne očekuje laganu utakmicu.

 Sličnog mišljenja je i bivši igrač Olimpica, a današnji prvotimac Spartaka Haris Herba. “Šanse u prvom pretkolu su podjednake. Očekujem tešku i dosta dobru utakmicu, a iskreno se nadam da ćemo ostvariti i povoljan rezultat. Iskoristio bih priliku i da čestitam Olimpicu na osvajanju Kupa BiH”, kazao je Harba.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.