Dvadesetjednogodišnji ofanzivac, Mićo Kuzmanović, novi je igrač Fudbalskog kluba Sarajevo. Ovaj talentovani krilni igrač potpisao je dvogodišnji ugovor sa Fudbalskim klubom Sarajevo, te je prvo pojačanje Bordo kluba za sezonu 2017/18.

Kuzmanović u redove Fudbalskog kluba Sarajevo stiže poslije odlične sezone u Mladosti iz Doboja kod Kaknja, gdje je odigrao 33 utakmice i postigao 6 golova, a koševskoj publici Kuzmanović je dobro poznat, obzirom da je postigao gol u prvoj polufinalnoj utakmici Kupa BiH protiv Sarajeva na našem stadionu.

“Sretan sam što sam postao dio velike porodice okupljene oko Fudbalskog kluba Sarajevo. Nekoliko klubova je u ovom periodu pokazalo interes za mene, ali sam se odlučio da moj naredni klub bude Sarajevo. Igrao sam protiv Bordo kluba u nekoliko navrata i radujem se što ću sada ja biti taj, koji će nositi Bordo dres.”, rekao je Kuzmanović, dodavši:

“Želim dati sve od sebe na treninzima i nametnuti se stručnom štabu. Čast je biti dio kluba bogate tradicije, kao što je Fudbalski klub Sarajevo.”, dodao je Kuzmanović.