Marković i Burić vjeruju u čudo u Skenderiji
Foto: Denis Ruvić, Sarajevski.ba

Marković i Burić vjeruju u čudo u Skenderiji

Selektor rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Dragan Marković je na današnjoj konferenciji za medije rekao da Zmajevi, unatoč porazu od 27:19 u Švedskoj, i dalje imaju šanse za plasman na Svjetsko prvenstvo.

“Nervoza je učinila svoje. Moramo u srijedu da se ‘vadimo’ na sve načine. Da imamo šansu – imamo. U Švedskoj sam očekivao od još četiri ili pet igrača da se pridruže Nikoli Prci, ali to se nije desilo”, kazao je selektor Marković koji očekuje ozbiljniji pristup u uzvratnoj utakmici.

Dragan Marković

Foto: Denis Ruvić, Sarajevski.ba

Selektor Marković je kazao da što se tiče igračkog kadra neće biti mnogo promjena u odnosu na utakmicu u Švedskoj.

“Nemam puno mogućnosti da mijenjam. Imam par rovitih igrača, pa ćemo vidjeti. Ne smijem puno informacija odavati protivniku. Pokušat ćemo sportski da ih nadigramo”, istakao je Marković.

Optimista je bio i Senjamin Burić koji je pozvao navijače da dođu u što većem broju.

Senjamin Burić

Foto: Denis Ruvić, Sarajevski.ba

“Dugo sam u reprezentaciji i smatram da od kada je selektor Marković došao na čelo naše ekipe nismo odigrali lošiju utakmicu od ove u Švedskoj. Uz podršku naših navijača možemo nadoknaditi bilo koju razliku. Šveđani će sigurno drugačije igrati pred našom publikom jer naši navijači navijaju energičnije nego njihovi”, istakao je Burić.

Revanš utakmica baraža igra se u srijedu u dvorani Mirza Delibašić od 20:15 sati.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.