Magath otpao, sutra razgovor sa Barberezom
Foto: wikipedia

Magath otpao, sutra razgovor sa Barberezom

Komisija za izbor selektora naše reprezentacije nastavlja razgovore sa kandidatima za klupu Zmajeva.

Članovi NS/FS BiH su nastavili razgovore sa trenerima koji su predali kandidaturu za mjesto selektora naše zemlje. Tako su Baković i društvo danas razgovarali sa Vlatkom Glavašom te Šenerom Bajramovićem. Obje strane su iznijeli svoje vizije i planove.

Sutra je predviđen razgovor sa još dva kandidata. Riječ je o Sergeju Barbarezu i Igoru Štimcu. Bivši kapiten naše reprezentacije, Sergej Barberez, ima podršku od navijača, a kako saznajemo i nekoliko sadašnjih Zmajeva “navija” za Sergeja.

Njemački stručnjak Felix Magath je danas odlučio odustati od kandidature, a na svojoj zvaničnoj stranici je napisao: “Dragi prijatelji i fanovi. Zadovoljstvo mi je i čast što mi je ponuđeno da budem selektor reprezentacije BiH. Ovo je za mene bio sportski zadatak i izazov. Međutim, razmišljao sam u proteklih nekoliko dana i odlučio da odbijem ponudu. Reprezentaciji BiH želim mnogo sreće u nastavku kvalifikacija. Zahvaljujem se navijačima BiH na mnogim porukama koje su mi poslali”, napisao je Magath.

Razgovori sa kandidatima se bliže kraju jer Komisija će Izvršnom odboru podnijeti izvještaj na sljedećoj sjednici koja je zakazana za 11. decembar.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.