KK “Bosna Royal” uz Laško pivo u nove pobjede

KK “Bosna Royal” uz Laško pivo u nove pobjede

Laško pivo je potpisivanjem partnerskog ugovora postao ponosni partner KK “Bosna Royal”, koji je osvajač brojnih titula, bivši prvak Europe koji je iznjedrio najveće košarkaške velikane poput Mirze Delibašića, Nenada Markovića, Dževada Alihodžića i brojna druga velika imena.

Ovom saradnjom nastoji se ojačati rad bivšeg evropskog prvaka, te vratiti publika na tribine kako bi svi zaljubljenici ovog sporta mogli uživati u sjajnim utakmicama.

”Drago nam je što Boreas d.o.o., distributer Heineken brandova kroz Laško može pružiti podršku KK “Bosna Royal”. U sklopu našeg društveno-odgovornog programa prepoznali smo moguću saradnju sa KK “Bosna Royal”,  koji dijeli zajedničke vrijednosti sa Laškim pivom. Laško pivo je jedan od najvećih brandova i jedno od najnagrađivanijih piva s domaćih prostora kao što je to i KK “Bosna Royal”. Uvjereni smo da na ovim vrijednostima možemo graditi dugoročno partnerstvo koje će donijeti pozitivne promjene na košarkaškoj sceni.” – izjavio je Alen Pecirep, izvršni direktor marketinga Boreas.

Zadovoljstvo saradnjom pokazao je i Ivan Jovchev, Heineken Country Manager: ”Ovim partnerstvom doprinijet ćemo razvoju domaćeg sporta i vratiti nekadašnji košarkaški sjaj u glavni grad. Poznato je da Laško pivo podržava perspektivne košarkaške klubove u široj regiji, a ova suradnja je samo početak širenja te platforme u Bosni i Hercegovini. Želimo da pomognemo i KK “Bosna Royal” da postane najbolji sportski kolektiv u BiH jer je upravo to ono što ovaj klub zaslužuje. Vjerujemo da će navijači imati mnogo razloga za slavlje uz Laško pivo.”

Osim podrške klubu, potpisani ugovor ima za cilj i da se košarka podigne na još veći nivo te je planirano da se za vrijeme utakmica odvija i dodatni program po uzoru na svjetske košarkaške utakmice.

„Podrška od strane još jedne respektabilne kompanije i branda Laško pivo koji će stajati uz nas tokom cijele sezone predstavlja veliko priznanje KK „Bosni Royal“ za zalaganje u proteklom periodu. „Studenti“ su postali tražen partner, a u narednom periodu na nama je da opravdamo ovo partnerstvo.“ – izjavio je Damir Krupalija, direktor KK „Bosna Royal“.

„KK „Bosna Royal“ nakon osmogodišnje pauze ponovo igra evropske utakmice. Pored evropskih očekuju nas takmičenje u ABA 2 ligi, te domaće utakmice. Ovo je značajna sezona za nas i očekujemo energičnu borbu naših momaka.“ – dodao je Krupalija.

BiH ima odlične klubove i igrače koji uz podršku pravog partnera mogu da se predstave u pravom svjetlu i svoje vjerne navijače učine ponosnim. KK “Bosna Royal” ima perspektivne i vrijedne igrače, koji timskim radom i uz podršku svih nas mogu ostvariti sjajne rezultate i pobjede.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.