Jović: Čestitam Želji na jesenjoj tituli
Foto: Damir Hajdarbašić, Sarajevski.ba

Jović: Čestitam Želji na jesenjoj tituli

Po završetku utakmice između Željezničara i Borca, koji je pripao domaćima, upriličena je konferencija za novinare na kojoj Dragan Jović, šef stručnog štaba Banjalučana, čestitao je igračima Željezničara na pobjedi  i osvojenoj jesenjoj tituli na kojoj će uživati narednih 90 dana.

“Što se tiče današnje utakmice mislim da su moji zaslužili više od ovog poraza, ali Željezničar je bio konkretan i postigao taj jedan pogodak”, rekao je Jović.

On je dodao da njegovi igrači mogu da budu ponosni na ono što su uradili u ovom dijelu prvenstva.

Dino Đurbuzović je istakao da je utakmica protekla onako kako su u stručnom štabu tima s Grbavice i predvidjeli.

“Borac je izuzetno dobar tim, ekipa koja se dobro brani, međutim danas su pokazali jedno drugo lice i napadali. Mislim da je čak posjed lopte bio više u njihovoj koristi. Što se tiče rezultata, dali smo taj gol koji je na ovom terenu, kojeg smo se pribojavali, bio dovoljan za pobjedu”, rekao je Đurbuzović.

Đurbuzović je čestitao igračima na borbenosti i korektnom odnosu u dosadašnjem dijelu u kojem su radili.

“Na kraju smo došli do tog cilja, gdje su svi bili skeptici. Međutim, FK Željezničar je pokazao svoju snagu i igrači su odgovorili zahtjevima i zadacima stručnog štaba, te osvojili prvo mjesto. Ova pozicija još više obavezuje igrače, jer su navijači Željezničara prezahtjevni i oni će tražiti da se pokušamo zadržati na vrhu te tabele”, rekao je Đurbuzović.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.