Ješić: Moramo pokazati pravo lice
Foto: Sarajevski.ba

Ješić: Moramo pokazati pravo lice

Šef stručnog štaba Sarajeva uoči susreta 14. kola protiv Slobode, kazao je kako je svjestan da im u goste dolazi neugodan protivnik

“Znamo ko nam dolazi u goste, lider na tabeli. Analizirali smo protivnika i potrudit ćemo se da dođemo do dobrog rezultata. Svakog protivnika poštujemo, ali se ne bojimo. Nikoga nećemo potcijeniti, ali i ni precijeniti”, kazao je Ješić.

On je istakao da ne smatra da su dobre igre Slobode iznenađenje.

Trener Sarajeva se osvrnuo i na posljednji susret s Mladosti iz Doboja kod Kaknja, kada igrači nakon utakmice nisu željeli pozdraviti navijače, te obećao kako se to više neće dešavati: “Otićemo svi poslije svake utakmice. Svi igrači su dužni da to urade. Trudit ćemo se da zaslužimo aplauz. Nećemo bježati i sakrivati se, pokazat ćemo pravo lice”, kazao je Ješić i dodao da će se potruditi da poslije svake utakmice dobiju aplauz, ali da moraju biti spremni i na kritike nakon loše partije.

“Tuzlaci su igrali dosta dobro prošle sezone, iskoristili su dobro prelazni rok, trener koji je završio sezonu je i ostao, a rezultati su se pokazali. Sloboda je na pravom putu i nastavlja uzlaznom putanjom”, rekao je trener tima s Koševa.

Ješić u ovom susretu neće moći računati na povrijeđenog Samira Radovca i nedovoljno oporavljenog Harmony Ikandea.

“Bit će promjena u početnom sastavu, ali i među 18 odabranih igrača. Neke smo primorani izvršiti zbog povreda, a neke zbog drugačijih zamisli”, otkrio je Ješić.

Konferenciji za medije nije prisustvovao niti jedan igrač Bordo tima jer su iz kluba istakli kako igrači svoje trebaju da “kažu” na terenu.

Utakmica između Sarajeva i Slobode se igra u nedjelju od 13:00 sati na stadionu Asim Ferahtović Hase.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.