Jajalo: Želim se odužiti Baždareviću
Foto: Denis Ruvić, Sarajevski.ba

Jajalo: Želim se odužiti Baždareviću

Mate Jajalo fudbaler talijanskog Palerma dobio je pravo nastupa za A reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Kako je informacija da je ovaj bivši igrač Sarajeva dobio pravo nastupa za Zmajeve pobudila interes javnosti, Jajalo je odlučio poslati pismo medijima.

Jajalo je rođen 25. maja 1988. godine u Jajcu. U karijeri je nastupao za Slaven Belupo, Sienu, FC Köln, Sarajevo, Rijeku i trenutno je član kluba sa Sicilije.

“Neopisivo sam sretan što sam napokon dobio odobrenje FIFA za nastup za BiH. Već nekoliko mjeseci traje procedura oko promjene sportskog državljanstva i sada je napokon sve gotovo. Čim se pojavila mogućnost da zaigram za bh. selekciju sve što sam pitao bilo je: “Šta trebam uraditi?” Ostalo je išlo jako brzo i ovom prilikom se zahvaljujem ljudima iz Fudbalskog saveza BiH na angažmanu, uz želju i nadu da ću biti dio tima već na slijedećem okupljanju – naravno, ukoliko me selektor Baždarević pozove. Mnogo mu dugujem, jer je uradio jako puno da ubrza proceduru, a ja mu se želim odužiti dobrim nastupima za Palermo i još boljim nastupima u dresu BiH”, napisao je Jajalo u pismu.

Jajalo je istakao da se od ranije poznaje sa reprezentativcima i da je u nekoliko navrata komunicirao sa Edinom Džekom.

Potencijalni reprezentativac naše zemlje vjeruje kako BiH može izboriti učešće na narednom Svjetskom prvenstvu.

” Vjerujem da imamo snage i kvaliteta da se nosimo sa svim selekcijama iz naše grupe za SP. Optimista sam, pogotovo jer smo već ranije pokazali snagu, tako da vjerujem kako ni put do Rusije nije daleko uprkos činjenici da u našoj grupi imamo Belgiju, Grčku, Kipar, koji nas je i koštao odlaska na EP. Uvjeren sam da nam se slične greške neće dešavati”, istakao je Jajalo.

Kako je istakao, trudit će se da dobije poziv selektora.

“Meni preostaje da se što bolje pripremim za ono što nam slijedi i da ‘natjeram’ Baždarevića da me pozove, a vjerujem da mi se neće biti teško adaptirati na stil igre u bh. selekciji”, naveo je Jajalo u pismu.

“I da, ne želim da me neko pogrešno shvati, ali zaista ne želim pričati o onome šta je bilo prije, već se okrenuti budućnosti. Samo me to interesuje. Od petka sam igrač BiH i to je jedino o čemu želim razgovarati i sada i u budućnosti. I na kraju, hvala još jednom svima na dobrodošlici u dres BiH, a ja ću se na terenu pokušati odužiti dajući sve od sebe!”, dodao je Jajalo.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.