Izgradnja istočne tribine će biti završena do 4. marta
Foto: fkzeljeznicar.ba

Izgradnja istočne tribine će biti završena do 4. marta

U Plavom salonu Stadiona Grbavica održana je konferencija za medije povodom predstojećih aktivnosti oko izgradnje istočne tribine Stadiona Grbavica.

Slijedom javnog poziva zainteresovanim kompanijama za dostavljanje ponuda u svrhu izgradnje istočne tribine Stadiona Grbavica kapaciteta 4.650 sjedećih mjesta, rukovodstvo FK Željezničar za izvođača radova odabralo je jednu od najvećih građevinskih firmi u Bosni i Hercegovini, Butmir d.o.o. Nakon što je Klub u proteklom periodu predao svu potrebnu dokumentaciju za dobijanje svih dozvola, početak gradnje istočne tribine Stadiona Grbavica očekuje se početkom narednog mjeseca.

Ono što bih rekao da je najvažnije je to da projekat rekonstrukcije nije projekat Kluba nego projekat navijača i Kluba. Projekat je vođen idejom da Grbavica bude siguran dom za sve naše navijače i porodice. Mi već određeni vremenski period radimo predano da se to ostvari. Naš dosadašnji posao je bio jako detaljan i naporan. Naši ljudi rade mjesecima na finansijskim i operativnim dijelovima posla i zahvaljujem se svakom dijelu tima, ali i navijačima i sponzorima koji će doprinijeti da uspješno izvršimo ovaj projekat, rekao je Vedran Vukotić, predsjednik Upravnog odbora.

Potom je na konferenciji potpisan ugovor između našeg Kluba i kompanije Butmir. U ime FK Željezničar  ugovor je potpisao Vedran Vukotić, a u ime kompanije Butmir izvršni direktor Kenan Muzur.

 Zahvalio bih se na ukazanom povjerenju. Butmir će u roku i kvalitetno uraditi svoj posao. Drago nam je da smo dio ovog projekta i nadam se da ćemo ostati do kraja projekta evropske Grbavice. Ova faza izgradnje istočne tribine će doprinijeti kvaliteti stadiona i nadam se da će tribina biti uvijek puna. Ovo je prioritetni projekat naše kompanije, kazao je Kenan Muzur, izvršni direktor kompanije.

Konferenciji za medije su prisutvovale dvije legende FK Željezničar, Ivica Osim i Mišo Smajlović.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.