Husref Musemić ponovo na klupi Sarajeva
Foto: Sarajevski.ba

Husref Musemić ponovo na klupi Sarajeva

Rukovodstvo Fudbalskog kluba Sarajevo donijelo je odlukuda za novog trenera FK Sarajevo imenuje Husrefa Musemića, nekadašnjeg napdača i trenera Bordo tima.

Musemić nije krio svoju radost nakon službenog imenovanj, ali je naglasio da fokus treba da bude na ekipi i izglasku iz krize.

Husref Musemić, nekadašnji napadač Sarajeva, koji je kao igrač osvojio naslov prvaka bivše Jugoslavije u sezoni 1984/85, dok je kao trener sa sarajevskim klubom osvojio Kup u sezoni 2004/05, te šampionsku titulu 2006/07.

“Izaći ćemo iz nje što prije, tražit ćemo kako i na koji način. I veće ekipe i klubovi se zadese u jednoj krizi, pa tako i mi. Jako je bitno da ekipa sutra odradi dobar posao, da pokuša odigrati što bolje, a poslije toga slijedi pauza u prvenstvu, gdje ćemo se međusobno bolje upoznati i imati prostora za rad. Da nisam vjerovao u kvalitet ove ekipe ne bih prihvatio ovaj posao. Vjerujem da zajedno sa svima u klubu i navijačima, možemo ostvariti dobre rezultate i izaći iz ove krize”, rekao je Musemić, osvrnuvši se na trenutnu ekipu Sarajeva.

Ovo je peti put kako će Husref Musemić voditi Sarajevo s klupe.

Domaća utakmica protiv Viteza bit će prva, službena za Musemića u novom mandatu na trenerskoj klupi Sarajeva. Bordo tim će ovog vikenda protiv Borca u Banja Luci vodit će Zijad Švrakić, ali će Musemić biti prisutan na tribinama.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.