Hrvatska na Islandu, Grčka dočekuje Rumuniju

Hrvatska na Islandu, Grčka dočekuje Rumuniju

Danas se igraju prve utakmice evropskog baraža za Svjetsko prvenstvo naredne godine u Brazilu.

Reprezentacija Hrvatske, predvođena novim selektorom Nikom Kovačem, gostuje kod reprezentacije Islanda. Ove dvije reprezentacije su se sastale do sada dva puta, i to u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Njemačkoj 2006. godine. Hrvati su slavili u oba susreta, 4:0 u Zagrebu i 3:1 u Reykjaviku. Utakmica počinje u 20:00 sati.

Reprezentacija koja je izborila baraž iz naše grupe, Grčka, dočekuje Rumuniju. Rivali su ukupno odigrali 30 utakmica. Grci su slavili pet puta, Rumuni 17 puta dok je osam utakmica završeno neriješenim rezultatom. Ovaj zanimljivi duel počinje u 20:45 sati.

Duel između Švedske i Portugala će biti zanimljiv i zbog duela dva ponajbolja fudbalera današnjice, Zlatana Ibrahimovića i Cristiana Ronalda. Portugalci će tako igrati treći uzastopni baraž za odlazak na jedno veliko prvenstvo. U oba prethodna baraža, Portugal je izbacio našu reprezentaciju. Duel na stadionu Luz je na rasporedu večeras u 20:45 sati.

Posljednji susret u okviru baraža će odigrati Ukrajina i Francuska. Ukrajinci su izborili baraž tako što su zaostali za Englezima samo jedan bod, dok su Francuzi u odlučujućoj utakmici za prvo mjesto poraženi od Šanije i tako su zauzeli drugu poziciju i plasirali se u baraž. Početak utakmice je u 20:45 sati.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.