FOTO: Zmajevi rutinski savladali Andoru
Foto: Damir Hajdarbašić, Sarajevski.ba

FOTO: Zmajevi rutinski savladali Andoru

Reprezentativci naše zemlje su u okviru 7. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo savladali gostujuću Andoru sa 3:0.

Već u drugoj minuti Bičakčić ubacuje, a Džekin udarac glavom odlazi tik pored lijeve stative gostujućeg gola. Tri minute poslije nakon kornera je Ibišević odlično skočio, te šutirao, ali je Pol odlično odbranio. Igrala se 14. minuta kada je Ibišević glavom vratio loptu u peterac, ali Džeko nije uspio ubaciti loptu u gol.

Ipak, u narednom napadu Zmajevi su poveli. Pjanić je ubacio iz kornera, a nakon gužve najbolje se snašao Ermin Bičakić i glavom pogodio mrežu gostiju. Nakon pogotka Bičakčića naša ekipa je nastavila sa napadima, a u 29. minuti je bilo 2:0. Ibišević je šutirao, a lopta se odbila do Edina Džeke koji rutinski šalje loptu u mrežu Andore. Tri minute poslije lijepa akcija Zmajeva, a Pjanićev udarac brani Pol.

U 34. minuti Kolašinac ubacuje, a Zec atraktivnim makazicama šutira preko gola. Minutu prije kraja prvog dijela, Pjanića je zamijenio Hadžić. U sudijskom vremenu prvog dijela Zmajevi su povisili svoju prednost. Nakon ubačaja sa strane, lopta se odbija do Senada Lulića koji volej udarcem matira Pola.

U drugoj minuti drugog poluvremena Hadžić je sa 25 metara šutirao, ali se rezultat nije mijenjao. Deset minuta poslije slična situacija, ovaj put Hadžić iz nešto bolje pozicije šutira pored gola. U 63. minuti je Bešić zaradio direktan crveni karton zbog nesportskog ponašanja, a nakon gužve je pocrvenio i Rodriguez.

Ibišević je u 66. minuti odlično šutirao, ali se ispriječila stativa. Edina Džeku je zamijenio Milan Đurić. U 71. minuti je nakon slobodnog udarca pokušao Ibišević, ali njegova lopta odlazi preko gola. Umjesto Seada Kolašinca je od 78. minuti igrao Mario Vrančić. Tri minute prije kraja je Đurić glavom šutirao pored gola.

POGLEDAJ GALERIJU

 


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.