FOTO: Željo slavio u 113. gradskom derbiju

Fudbaleri Željezničara slavili su u 113. ligaškom gradskiom derbiju. Izabranici Admira Adžema slavili su 2:1 protiv mlađeg gradskog rivala.
Igrači Sarajeva su imali inicijativu u prvim minutama susreta, ali je prvi zaprijetio Željezničar preko Ubiparipa čiji udarac glavom u petoj minuti odlazi preko gola.
Igrala se sedma minuta kada je Hebibović pao u šensaestercu Željezničara, ali glavni sudija utakmice Irfan Peljto smatrao je da nije riječ prekršaju.
Pet minuta kasnije šutirao je Blagojević, Pavlović odbranio a lopta odlazi do Zeca čiji je udarac izblokiran. Domaći su tražili jedanaesterac, ali se Peljto nije oglasio.
Fantastičnu priliku za domaće u trinaestoj minuti propustio je Ubiparip koji je izašao sam pred Pavlovića, te ga pokušao predriblati, ali nije uspio.
Odličnu priliku imao je Ahmetović, na asistenciju Velkoskog, ali je njegov udarac odbranio Kjosevski.
Rijetko viđena situacija u sarajevskom derbiju. U dvadesetoj minuti susreta Sarić je vratio loptu domaćim igračima i priznao da je posljednji dirao loptu, iako je sudija prethodno pokazao na korner za Sarajevo.
 
Sjajna akcija Željezničara u 22. minuti krunisana je pogotkom. Ubiparip je odlično proigrao Zakarića koji izlazi sam pred Pavlovića i šalje loptu u mrežu.
Velkoski je imao sjajnu priliku u 28. minuti utakmice, ali je promašio prazan gol. Pokušao je i Hebibović, te ponovo Velkoski, ali bez promjene rezultata. Gosti su ponovo tražili jedanaesterac u 38. minuti, ali Peljto opet nije pokazao na bijelu tačku. Do odlaska na odmor treba izdvojiti još pokušaj Ubiparipa za Željezničar.
Plavi su u drugo poluvremenu krenuli ofanzivno i već u drugoj minuti nastavka sjajnu priliku propušta Zec koji je šutirao u padu. Vršili su domaći pritisak, ali bez ozbiljnijih prijetnji po gol Sarajeva.
Ahmetović je u 57. minuti tražio jedanaesterac, ali je Peljto treći put odbio zahtjeve igrača sa Koševa za najstrožijom kaznom.
Nakon nešto više od sat vremena igre zaprijetio je Zakarić iz slobodnog udarca, da bi Pavlović odbranio njegov udarac, a zatim je Zec pokušao pogoditi, ali su igrači u bordo dresovima izbili loptu s gol linije.
Petnaest minuta prije kraja utakmice Bogičević je na ubačaj Blagojevića glavom šutirao, ali bez promjene rezultata.
Igrala se 77. minuta kada je Zakarić sjajno proigrao Ramovića a ovaj pogodio za novo slavlje navijača Željezničara.
U drugom poluvremenu Sarajevo nije stvorilo niti jednu ozbiljniju prijetnju po gol Vedrana Kjosevskog, sve do 85. minute kada je Rahmanović pogodio za 2:1 nakon kornera Herića.
Ovom pobjedom Željo se nalazi na diobi prve pozicije sa Širokim brijegom s 35 osvojenih bodova, dok su izabranici Husrefa Musemića ostali na četvrtom mjestu sa 29 osvojenih bodova.

Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.