FOTO: Željo savladao Sarajevo u 115. derbiju
Foto: Ines Lučić, fkzeljeznicar.ba

FOTO: Željo savladao Sarajevo u 115. derbiju

Fudbaleri Željezničara su u okviru 10. kola Lige za prvaka savladali Sarajevo sa 2:1.

Halilović je u drugoj minuti iskosa snažno šutirao preko našeg gola. U 10. minuti je Željo poveo. Zakarić je sjajno ubacio, a Zajmović glavom pogodio mrežu gostiju.U 24. minuti dobar korner Blagojevića, ali Graovac nije uspio snažnije šutirati i napraviti ozbiljniju prijetnju Sarajevu.

Zeba u 27. minuti ubacuje do Ubiparipa koji spušta za Zajmovića čiji udarac odlazi preko gola. U 31. minuti bilo je 2:0. Zakarić je ubacio iz prekida, a Ubiparip skočio ispred Pavlovića i postigao gol. Gosti su smanjili u 37. Velkoski je ubacio iz kornera, a Adukor skočio i zatresao našu mrežu. U 42. minuti je Zajko Zeba izašao iz igre uz ogromne ovacije čitavog stadiona.

U sudijskom vremenu prvog dijela Velkoski šutira, ali Fejzić sigurno brani. Na poluvrijeme se otišlo sa 2:1.

POGLEDAJ GALERIJU

Zakarić u 49. minuti dobro ubacuje, ali Osmanković i Graovac nisu uspjeli zahvatiti loptu. U 64. minuti sjajna prilika za Sarajevo. Velkoski je ubacio, Rahmanović skočio i šutirao, ali je Fejzić odlično reagovao. U narednoj minuti Velkoski se našao u kaznenom prostoru, riješio se jednog čuvara, ali šutirao pored našeg gola. Hodžić je u 66. minuti mlako šutirao sa distance.

Zajmović u 69. minuti ubacuje za Zakarića koji postiže gol, ali je poništen zbog nedozvoljene pozicije. U 78. minuti dobra prilika za goste. Hebibović je izašao iskosa pred gol Plavih, ali je Fejzić sjajno odbranio. Halilović šutira iskosa u 81. minuti, ali Fejzić i ovaj put dobro brani. U 82. minuti Ramović je doživio stravičnu povredu desne noge nakon čega ga je hitna odvezla, te su Plavi do kraja imali igrača manje.

U 95. minuti velika prilika za Sarajevo. Hodžić je ubacio, a Rahmanović glavom sa pet metara pogodio stativu. Do kraja se rezultat nije mijenjao.

Željezničar: Fejzić – Žerić (Projić od 79.), Graovac, Osmanković, Mehremić – Šabanadžović (Hajdarević od 72.), Blagojević – Zakarić, Zeba (Ramović od 42.), Zajmović – Ubiparip.
Sarajevo: Pavlodić – Hebibović, Mujakić, Adukor, Šabanović (Hodžić od 46.) – Stanojević, Mustafić (Rahmanović od 46.) – Halilović, Velkoski, Kuzmanović – Ahmetović.
Žuti kartoni: Mustafić,


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.