FOTO: Željo bogatiji za tri nova, mlada igrača

Fudbalski klub Željezničar nastavio je trend pomlađivanja. Tako će Plavi u nastavak prvenstva ući jači za tri mlada igrača Emir Ćutahija, Kemal Osmanković i Smail Duraković.
Pored navedenog trojca, za Željezničar bi uskoro trebali potpisati Amir Hadžiahmetović i Amer Gojak čiji su roditelji tražili dodatno vrijeme.
Navedeni su potpisali trogodišnje ugovore  s timom koji će pokušati u preostalih jedanaest kola, drugi put uzastopno odbraniti titulu prvaka Bosne i Hercegovine. ''Kada svi odlučimo da je neko talentovan, onda smo sigurni da je pravi potez ponuditi im ugovore. Ovo je još jedan od dokaza da smo na pravom putu", rekao je Amar Osim, menadžer Željezničara i zahvalio se roditeljima na razumijevanju. "Ugovori sa svim igračima su potpisani na tri godine, jer je to maksimalni vremenski period na koji mogu potpisati maloljetni igrači uz saglasnost roditelja'', pojasnio je Osim. On je dodao da mlade igrače treba zaštiti i istakao da klub ne smije dozvoliti da talentovani fudbaleri lako napuštaju Grbavicu. Novi igrači Željezničara nisu krili oduševljenje što će naredne sezone konkurisati za prvi tim, te naglasili da će se truditi i raditi što više kako bi postali što bolji fudbaleri.

Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.