FOTO: Zastava Evropskog olimpijskog festivala stigla u Sarajevo
Foto: Denis Ruvić, Sarajevski.ba

FOTO: Zastava Evropskog olimpijskog festivala stigla u Sarajevo

POGLEDAJ GALERIJU

Zastava Evropskog zimskog olimpijskog festivala (EYOF) stigla je u Sarajevo gdje će za dvije godine biti održano ovo takmičenje.

Podsjećamo, Sarajevo i Istočno Sarajevo domaćini su EYOF-a koji će biti održan od 11. do 17. februara 2017. godine.

Zvanična promocija zastave će biti u petak, a krenut će od Istočnog Sarajeva, preko Pala, te na kraju obići sve sarajevske Općine. Zastavu će na kraju u Zetri, gdje će biti održano svečano otvorenje Igara, hokejaši i klizači će promovirati zastavu.

Nenad Samardžija gradonačelnik Istočnog Sarajeva rekao je da je ovaj projekat uspješno proveden zahvaljujući prijateljima gradova Sarajeva i Istočnog Sarajeva, te su dobili podršku i svih nivoa vlasti u Bosni i Hercegovini.

“Na nama je da to povjerenje koje smo dobili ispoštujemo na najbolji mogući način”, kazao je Samardžija.

Gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić je istakao da se sve olimpijade održavaju pod sloganom “mir, prijateljstvo i pošteno nadmetanje”, pa će tako i biti na EYOF-u 2017. godine.

Olimpijske igre mladi koje će biti održane 2017. godine imaju poseban značaj jer se mladi znaju posebno radovati.

“Čini mi se da odrasli nemogu tako radovati kao dječaci i djevojčice. Divno je koliko tu nema zavisti i zajedno proslavljaju uspjeh svih takmičara pojedinačno”, istakao je Komšić.

Na konferenciji za novinare istaknuto je da su sarajevske planine znatno ljepše nego one u Montafonu gdje je održan EYOF ove godine.

“Kada ih uporedimo s našim planinama, mi smo u većoj prednosti, a toga nismo ni svjesni”, rekao je Komšić i dodao da će na igrama 2017. godine učestvovati 1500 takmičara iz više od 47 zemalja, te se očekuje ukupan broj od 5000 gostiju.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.