FOTO: Sve spremno za treći Happy Hockey Days
Foto: Damir Hajdarbašić, Sarajevski.ba

FOTO: Sve spremno za treći Happy Hockey Days

Hokejaški trunir za djecu uzrasta od osam i deset godina, Happy Hockey Days, biće održan narednog vikenda u Zetri.

Učešće na turniru je uzelo 11 ekipa, Maribor, Bled, dvije ekipe iz Siska, Mladost iz Zagreba, Spartak iz Subotice, NS Stars, Crvena zvezda, Partizan, te sarajevski klubovi Ajkula i Vukovi.

Na konferenciji za medije koja je održana danas, prisutnim medijima su se obratili gradonačalink Sarajeva, Ivo Komšić, predsjednik Organizacionog odbora turnira, Emir Ferizović, te predsjednik Vukova, Adnan Mrkva.

“Sarajevo mora imati dobar hokej i ovo što mi sada radimo su začeci u razvoju ovog sporta” riječi su Adnana Mrkve.

Turnir će se održati u subotu i nedjelju u periodu od 8:30 do 15 sati. Turnir će se svečano otvoriti u 11:30 u režiji Ive Komšića. Emir Ferizović je istakao da će na turniru 22 ekipe iz 11 klubova. Ekipe su podijeljene u dvije grupe, jedna do osam godina, a druga do deset godina.

– “S velikim zadovoljstvom sam prihvatio da budem sponzor ovog takmičenja koji ima međunarodni karakter. I prošle godine je Grad sudjelovao u pripremi ovih utakmica i mi to radimo što osiguramo besplatne termine klubovima, klizačima, hokejašima, pa čak i rekreativcima“, kazao je Ivo Komšić.

Adnan Mrkva se dotakao i razvoja hokeja u našem gradu, te najavio da će uskoro biti osposobljena nova dvorana koja će imati ledenu površinu na duže vrijeme, a ne kao sada na dva mjeseca. Mrkva je zadovoljan razvojem hokeja u posljednjih nekoliko godina, a najavio je i nastup naše reprezentacije u trećoj grupi Svjetskog prvenstva.

Organizatori turnira očekuju preko 400 gostiju tokom trajanja turnira.

POGLEDAJ GALERIJU

Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.