FOTO: Sparsi uz raspoloženog Bajramovića slavili protiv Slobode

U okviru 14. kola Lige 12 za košarkaše, sarajevski Sparsi su dočekali Slobodu i slavili pobjedu od 96:87.

U jako dobro popunjenoj maloj dvorani u Skenderiji, Sparsi su pokazali da su trenutno bolja ekipa od Slobode što dokazuje i sama tabela. Prvu četvrtini domaćini su riješili u svoju korist rezultatom 32:15. Druga četvrtina je bila izjednačena, ali ipak nošeni podrškom Sparsi su dobili drugu četvrtinu, sada rezultatom 30:25. Rezultat na poluvremenu je glasio 62:40.

Drugo poluvrijeme gosti fenomenalno otvaraju i treću dionicu riješili u svoju korist rezultatom 24:11. Ipak, Sparsi su konsolidovali svoje redove u posljednjoj četvrtini i odigrali neriješeno 23:23, što im je bilo dovoljno da slave pobjedu od devet poena razlike.

Domaće Sparse je predvodio raspoloženi Kenan Bajramović koji je ubacio 26 poena uz devet skokova. Aldin Vrabac je dodao 18 poena. U redovima gostiju najefikasniji je bio reprezentativac Peršić sa 25 poena. Hujdurović je ubacio 23 poena, a Amerikanac Cook 11.

Ovo pobjedom Sparsi su zauzeli drugu poziciju sa omjerom od deset pobjeda i četiri poraza. Sloboda je na petom mjestu sa sedam pobjeda i sedam poraza. U narednom kolu Sparsi putuju u Kakanj, dok će Sloboda u goste Zrinjskom.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.