FOTO: Rukometaši otputovali po historijski rezultat
Foto: Damir Hajdarbašić, Sarajevski.ba

FOTO: Rukometaši otputovali po historijski rezultat

Rukometna reprezenatcija naše zemlje otputovala je sa sarajevskog aerodroma u Katar gdje će obaviti završni dio priprema, te dočekati Svjetsko prvenstvo.

Nakon jučerašnje konferencije za medije, rukometni Zmajevi su danas sa Aerodroma Sarajevo odletili za Katar. Rukometaši će u Katru od 06. do 09. januara odigrati pripremni turnir na kojem će učestvovati i reprezentacije Katara i Portugala, a od 09. januara pa do Svjetskog prvenstva, reprezentacija će obaviti i finalni dio priprema za Svjetsko prvenstvo.

POGLEDAJ GALERIJU

Završnica prvenstva po prvi put će se održati u Kataru od 15. januara do 01. februara 2015. godine. Ovo je inače drugi put da će se Svjetsko prvenstvo održati na Srednjem istoku, nakon Egipta 1999. godine.

BiH će na Svjetskom prvenstvu nastupiti u grupi B sa selekcijama Hrvatske, Makedonije, Austrije, Tunisa i Irana, s kojim će igrati prvu utakmicu 16. januara.

Na historijski put su otputovali sljedeći rukometaši: Benjamin Burić, Nebojša Grahovac, Peđa Dejanović, Ivan Karačić, Josip Perić, Stefan Janković, Dejan Malinović, Kosta Savić, Mirsad Terzić, Duško Čelica, Nikola Prce, Ivan Milas, Alen Ovčina, Marko Mikić, Faruk Vražalić, Muhamed Zulfić, Muhamed Toromanović, Senjamin Burić, Vladimir Vranješ, Elmir Građan.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.