FOTO: Rukometaši BiH nastavili pripreme u Sarajevu

Nakon što su u Mostaru obavili prvi dio priprema za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Kataru, rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine pripreme je nastavila u glavnom gradu naše zemlje.

Na spisku selektora Markovića nalaze se: Benjamin Burić, Nebojša Grahovac, Peđa Dejanović, Ivan Karačić, Josip Perić, Stefan Janković, Dejan Malinović, Kosta Savić, Mirsad Terzić, Duško Čelica, Nikola Prce, Ivan Milas, Alen Ovčina, Marko Mikić, Faruk Vražalić, Muhamed Zulfić, Muhamed Toromanović, Senjamin Burić, Vladimir Vranješ, Elmir Građan.

Nakon posljednjeg treninga u najvećem hercegovačkom gradu, selektor Dragan Marković odabrao je dvadeset igrača koji su nastavili pripreme u Sarajevu odakle će 4. januara otputovati za Katar.

Na prvom ovogodišnjem treningu selektor Dragan Marković imao je na raspolaganju nekoliko rovitih igrača. Faruk Vražalić je propustio trening, dok je Prce trenirao odvojeno od tima. Dejan Malinović je tokom treninga zadobio lakšu povredu zbog čega je prekinuo trening.

Prije početka Svjetskog prvenstva u Kataru planirao je odigravanje pripremnog turnira od 6. do 9. januara, a na kojem će, pored naše selekcije učestvovati domaćin Katar i selekcija Portugala

Od 9. januara predstoji nastavak priprema, sve do 15. januara kada počinje Svjetsko prvenstvo.

[divider] Zabranjeno preuzimanje fotografija bez dozvole autora ili portala Sarajevski.ba

Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.