FOTO: Prvi gradski derbi pripao Sparsima
Foto: Damir Hajdarbašić, Sarajevski.ba

FOTO: Prvi gradski derbi pripao Sparsima

POGLEDAJ GALERIJU

Derbi susret 11. kola košarkaškog Prvenstva Bosne i Hercegovine između Bosne i Sparsa završen je pobjedom mlađeg sarajevskog tima.

Mala dvorana Kulturno sportskog centra Skenderija bila je ispunjena do posljednjeg mjesta.

Prva četvrtina pripala je domaćim košarkašima, a nakon deset minuta igre na semaforu je stajao rezultat 19:13. Ipak, do odlaska na odmor mlađi sarajevski tim je uspio preokrenuti rezultat u svoju korist 33:36. Sparsi su zadržali prednost i u trećoj četvrtini 55:57. Mlađi sarajevski tim je i u posljednjoj dionici držao prednost, a u pojedinim trenucima se odmakao na šest poena. Ipak, Studenti su dvije minute prije kraja susreta uspjeli poravnati na 70:70. Sparsi su se odvojili tricom Nedima Buza, a Krsto bjelica je imao priliku poravnati, ali je bio neprecizan s linije slobodnih bacanja. Na kraju slavili pobjedu u prvom gradskom derbiju ostvarili Sparsi 72:73.

Fantastičnu partiju pružio je povremeni reprezentativac Bosne i Hercegovine Adin Vrabac koji je ubacio 26 poena, uz četiri skoka i pet asistencija, dok je Igor Josipović dodao 11 poena u z osam skokova za pobjedu Sparsa. S druge strane najbolji u redovima Bosne bio je Krsto Bjelica koji je postigao 17 poena, dok je Ernad Mujić dodao 16.

Sparsi su se ovom pobjedom vratili na vrh gdje dijele prvu poziciju s košarkašima Mladosti i Zrinjskog.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.