FOTO: Plavi otputovali u Međugorje

Najtrofejniji klub naše države, sarajevski Željezničar, otputovao je sa svoje Grbavice u stalnu bazu, Međugorje.

Ekipa će u Međugorju ostati do kraja mjeseca, a nakon toga slijedi put u Rovinj na glavni dio priprema. Ukoliko vremenski uslovi dozvole, Željo ima u planu odigravanje dvije pripremne utakmice u Međugorju.

U redovima aktuelnog prvaka BiH vlada odlično raspoloženje i svi željno iščekuju utakmice.

- Jedva smo čekali početak priprema, a posebno odlazak u Međugorje. Uslovi na Grbavicu nam nisu sjajni, blato otežava treninge, ali i pored toga naporno smo radili svaki dan. Očekujem bolje terene i mnogo bolje uslove u Međugorju i željno iščekujem, kao i svi moji saigrači, odigravanje pripremnih utakmica. Svi smo zaželjeli teren i prave utakmice, kazao je Damir Sadiković.

Damir Sadiković je rođen 7.4.1995. godine. Za Želju je odigrao 17 utakmica i nije se još upisao u listu strijelaca.

Najtalentovaniji veznjak na Grbavici smatra da Željo može odbraniti titulu.

- Smatram da možemo odbraniti titulu. Svi se u ekipi jako dobro poznajemo, uigrani smo, a do početka prvenstva to će biti još bolje. Drugi konkurenti su dosta mijenjali ekipu, i mislim da je to naša prednost. Drugi parama pokušavaju na sve sile osvojiti titulu, a mi ćemo to ostvariti srcem na terenu. Imamo sve u svojim rukama, svi konkurenti nama dolaze i ako nas povrede zaobiđu možemo do novog slavlja na Grbavici, rekao je Sadiković.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.