FOTO: Odličan debi Odovića i Kokota, Željo slavio protiv Olimpica

Milomir Odović pobjedom je otvorio svoj debi na klupi FK Željezničar. Njegovi izabranici u malom gradskom derbiju bili su bolji od Olimpica 3:0. Uspješan je bio i debi Zorana Kokota koji je u 13. minuti doveo Plave u vodstvo. Bajić je šutirao iskosa i pogodio prečku, lopta se odbila do Kokota koji pogađa za 1:0. Isti igrač udvostručio je prednost domaćih, nakon nešto više od pola sata igre. Bajić je ponovo bio u prilici, Tomović odbranio a "otpadak" iz drugog pokušaja u mrežu šalje Kokot. Do odlaska na odmor rezultat se nije mijenjao.
Treba istaći i to da je utakmicu s tribina pratio nekadašnji fudbaler Željezničara, a danas selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine Mehmed Baždarević.
U nastavku susreta Rijad Bajić je uspio pronaći put do mreže Vukova. Desilo se to u 49. minuti kada je Bajić iz slobodnog udarca s 25 metara postavio konačan rezultat. Do kraja susreta, treba izvojiti i isključenje Bojana Regoja koji je laktom udario Ognjena Đelmića i za to zaradio crveni karton. Željezničar je ovom pobjedom zadržao priključak za vodećim trojcem, a već u narednom kolu ih očekuje teško gostovanje u Širokom Brijegu. Olimpic će, u okviru 17. kola Premijer lige BiH dočekati ekipu Viteza.  

Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.