FOTO: Mlada reprezentacija poražena od Kazahstana

U okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo za U-21 reprezentacije, fudbaleri naše selekcije su poraženi od selekcije Kazahstana sa 2:1.

U trećoj minuti odlična prilika za našu selekciju, ali Memija sa iz neposredne blizine ne pogađa gol gostiju. Nekoliko minuta poslije dobra prilika za Kuxina, ali je Pirić bio odličan. U narednom napadu Hajradinović pokušava, ali ostaje 0:0. U 13. minuti agilni Hajradinović ponovo šutira, ali Pavlov brani loptu u korner.

Popović je sa 20 metara pokušao u 17. minuti, Pavlov je ponovo bio siguran. Gosti su poveli u 27. minuti. Nakon prekida je Shaikhov skočio, te glavom lobovao golmana Pirića. Minutu prije kraja prvog dijela gosti su povećali vodstvo. Popović je pogriješio, a Aimbetov prošao Pirića i pogodio mrežu naše reprezentacije. U sudijskom vremenu Hodžić odlično šutira, ali lopta odlazi tik pored stative.

U četvrtoj minuta nastavka Bajić ubacuje iz kornera, a Hodžićev udarac glavom odlično brani golman Kazahstanaca. Šest minuta poslije Bajić volej udarcem prijeti, ali je Pavlov bio najbolji pojedinac gostiju. U narednoj akciji Hodžić šutira po sredini gola. Igrala se 58. minuta kada su mladi Zmajevi smanjili prednost gostiju. Haris Hajradinović je prošao po strani, odlično šutirao i savladao golmana Kazahstana.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.