FOTO / Marković: Dođe i taj dan, idemo na Svjetsko

U Hotelu Sarajevo održana je konferencija za medije rukometne reprezentacija BiH.

Rukometni Zmajevi sutra putuju u Katar gdje će obaviti finalni dio priprema za Svjetsko prvenstvo. Tim povodom prisutnim novinarima su se obratili selektor reprezentacije, Dragan Marković, te kapiten, Muhamed Toromanović.

- "Vjerovali ili ne odosmo mi na Svjetsko, dođe i taj dan. Želim ovom prilikom da se zahvalim Sportskom savezu Grada Mostara na dočeku i prijemu. Također se zahvaljujem ljudima u Čapljini gdje smo odigrali sjajnu utakmicu. Sve je dobro prošlo, bitno je da ne bude povreda. Skratio sam dva treninga da ne dođe do njih", kazao je Marković.

- "Pokušat ćemo da ne stanemo samo na plasmanu na Svjetsko. Odradit ćemo posljednje treninge maksimalno, ali ćemo paziti zbog povreda jer je najbitnije da njih ne bude. Sigurno da ćemo u Kataru izgarati od prve do posljednje minute, i uz malo sreće mislim da se možemo plasirati u drugi krug", riječi su Toromanovića.

Selektor Marković je još istakao da je prva utakmica sa Iranom vjerovatno ključna, te da Iran ne trebamo smatrati autsajderom.

Rukometna reprezentacija naše zemlje put Katara polazi sutra u 12 sati sa Aerodroma Sarajevo.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.