FOTO: Kostić u derbi želi ući hladne glave, Hurtić želi ”osvetu”

Nova sezona Premijer lige Bosne i Hercegovine počinje već u subotu, a najzanimljiviji susret sigurno će biti duel gradskih rivala Željezničara i Sarajeva. Na zajedničkoj konferenciji za medije, prisutnim novinarima su se obratili šefovi struke obje ekipe. Trener domaćeg sastava Miloš Kostić kazao je kako je njegova ekipa odradila pripreme i da je u potpunosti spremna za ovaj susret. "Naša ekipa je spremna i fizički i psihički na sezonu, a vjerujem i na sutrašnji derbi. To su utakmice koje normalno ne krasi neki lijepi fudbal, nego puno trke, agresije i emocija. U takvim utakmicama obično odluči jedna greška i zato je mnogo bitno da u sutrašnjoj utakmici ostanemo trijeznih glava i maksimalne discipline kroz svih 90 minuta. Ja se nadam da dobar rezultat neće izostati. Igramo pred našim Manijacima i to nam je dodatni motiv da pokažemo da smo spremni. Želimo u prvenstvo ući kako treba", rekao je trener Željezničara Miloš Kostić. On u ovoj utakmici neće moći računati na od ranije suspendovane Jovana Blagojevića i Vedrana Kjosevskog, te Miroslava Stevanovića koji zbog žutih kartona iz prošle sezone neće istrčati na Grbavici. Najvjerovatnije je kako će priliku da obuće plavi dres propustiti i Senel Jahić koji se nije oporavio od povrede. U posljednja dva gradska derbija slavio je Željezničar.
Na konferenciji za medije je produžena saradnja kompanije Porsche BH doo, kroz marku ŠKODA, sa oba sarajevska kluba.
"Željezničar ima dvije pobjede, ali svaka utakmica je novi izazov, tako da to neće utjecati na nas i nećemo razmišljati o tim stvarima. Ulazimo u sutrašnju utakmicu puni elana, a želimo se i revanširati za poraze. Bitno je da u utakmicu uđemo hladne glave. Imamo maksimalnu koncentraciju za sutrašnju utakmicu i ne razmišljamo šta je bilo ranije. Mi smo svi profesionalci i igrači su navikli da se bore s pritiskom. Tako da ne vidim nikakav problem s te strane. Rezultat neće izostati ako ispunimo sve dogovoreno", kazao je Almir Hurtića šefa struke gostiju sa Koševa. Što se tiče igračkog kadra, prema Hurtićevim riječima, svi igrači su na raspolaganju sem povrijeđenih Adnana Kovačevića i Marka Mihojevića.

Derbi, više od utakmice

"U subotu nas čeka najveća poslastica bh. fudbala. Spremni smo za utakmicu i znamo šta šef traži od nas. Igramo pred našim navijačima i to je dodatni motiv, ako je dodatni motiv uopšte potreban. Slavili smo u posljednja dva derbija i to će nam dati dodatnu snagu, a sutra želimo pobijediti", istakao je Aleksandar Kosorić, kapiten Željezničara. S druge strane kapiten Sarajeva Haris Duljević je kazao kako će on i saigrači učiniti sve da dobrim rezultatom počnu sezonu. "Što se tiče derbija, to je nešto više od utakmice. Dat ćemo sve od sebe, odradili smo pripreme na najbolji mogući način i žao mi je što Kovačević i Mihojević neće igrati. Bit će ovo teška utakmica, ali imamo dosta motivacije i s dosta truda bi trebali doći do pozitivnog rezultata, koji bi nam bio bitan za nastavak prvenstva", istakao je Duljević kojem bi ovo mogao biti posljednji sarajevski gradski derbi.

Karte su u prodaji od danas, a možete ih kupiti na Stadionu Grbavica i prodajnom mjestu Ferhadija do 18 sati, dok će na dan utakmice navijači ulaznice moći kupiti na Stadionu Grbavica od 12 sati i u Ferhadiji od 11 do 16 sati. Cijene ulaznica iznosit će 5 KM za tribinu Jug, 10 KM za tribinu Sjever, 20 KM za tribinu Zapad A i 25 KM za tribinu Zapad galerija.

Utakmica između Željezničara i Sarajeva se igra sutra sa početkom od 20:30 sati na Stadionu Grbavica.

Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.