FOTO: Ikande novi igrač, Al Shiddi grupacija novi zlatni sponzor FK Sarajevo
Harmony Ikande, Foto: Denis Ruvić, Sarajevski.ba

FOTO: Ikande novi igrač, Al Shiddi grupacija novi zlatni sponzor FK Sarajevo

POGLEDAJ GALERIJU

Fudbalski klub Sarajevo je na pres konferenciji, koja je održana u Hotelu Bristol, predstavio novog zlatnog sponzora kluba Al Shiddi grupaciju kao i novog igrača Harmonya Ikandea.

Na današnjoj pres konferenciji novinarim su se obratili Edis Kusturica, Predsjednik Upravnog odbora FK Sarajeva, Dino Selimović generalni direktor kao i Samid Sinanović generalni direktor Shad Invest doo Sarajevo.

“Težimo da među klupskim sponzorima imamo kvalitetne posnzore, koji su na određen način investitori u Bosni i Hercegovini. Moram istaći svoje zadovoljstvo što je Al Shiddi grupacija prepoznala kolektiv Fudbalskog kluba Sarajevo kao kolektiv koji je pogoodan za saradnju.”, kazao je Kusturica.

Selimović je izazio zadovljstvo što u bordo porodicu ulaze kompanije iz ove grupacije i nada se da je ovo početak jedne uspješne i dugoročne saradnje, najboljih sa najboljima: “Zahvaljajem se vlasnicima grupacije na ukazanom povjerenju šampionima Bosne i Hercegovine.”

“Al Shiddi grupaciju i FK Sarajevo najviše povezuju veliki entuzijazam, motiv, volja i rad i vjerovanje u ideju koja se na poletku činila nemogućom. Uspjeli smo prepoznati trudi i odlučili da na neki način spojimo dvije šampionske strane Al Shiddi grupaciju sa svojim trofejima u poslovnom, i Fudbalski klub Sarajevo sa svojim trofejima u fudbalu.”, izjavio je Sinanović.

POGLEDAJ GALERIJU

Fudbalski klub Sarajevo je također predstavilo i novo pojačanje na terenu, radio se o dvadesetčetverogodišnjem igraču sredine terena Harmonyu Ikandeu.

“Jako sam sretan što sam potpisao ugovor sa Fudbalskim klubom Sarajevo. Nekoliko dana već boravim u klubu i prvi utisci su odlični. Nadam se da ću opravdati očekivanja u mom novom klubu.” rekao je Ikande.

Ikande je do sada nastupao za MIlan, Monzu, Poggibonsi, Extremaduru, Honved, Beitar Jerusalem i Hapoel Tel Aviv a također je odigrao i jednu utakmicu za reprezentaciju Nigerije.

 

 


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.