FOTO: Futsal Zmajevi na krilima Bevande savladali Holandiju

Reprezentativci naše futsal selekcije su u okviru prvog kola kvalifikacionog turnira savladali Holandiju sa 2:1.

U prvih deset minuta igre vrijedi istaći prilike Radmilovića i Novoselca, ali se rezultat nije mijenjao. Priliku za goste je imao i Beslije kada je šutirao, a Omerbegović odbranio. U 15. minuti su Holanđani poveli kada je Radmilović postigao gol u svoju mrežu. Do kraja je kapiten Mulahmetović pokušao, ali je Kuyk bio na visini svog zadatka.

Drugi dio otvara prilika Beslije kada pogađa prečku našeg gola. Nakon pet minuta drugog dijela bilo je 1:1. Marin Šunjić je uposlio Tomu Bevandu koji je rutinski savladao golmana gostiju. Četiri minute poslije Velseboer pogađa stativu. U 30. minuti dvije dobre prilike za Holandiju. Prvo je udarac Amrania zaustavila stativa, a potom Attaibi šutira pored gola.

U 33. minuti futsal Zmajevi dolaze do vodstva. Dražen Novoselac je asistirao Tomi Bevandi za drugi gol na utakmici. Do kraja su gosti pokušali doći do poravnanja, ali je Omerbegović odlično branio.

Gosti su na utakmici imali 12 udaraca u okvir gola, dok su naši reprezentativci imali šutirali deset puta u okvir gola Holandije. Zmajevi sutra igraju drugu utakmicu, a protivnik od 17 sati je reprezentacija Latvije.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.