FOTO: FK Sarajevo spremno dočekuje revanš protiv Zarije
Foto: Ines Lučić, Sarajevski.ba

FOTO: FK Sarajevo spremno dočekuje revanš protiv Zarije

U prostorijama Fudbalskog kluba Sarajevo, održana je konferencija za novinare povodom revanš utakmice UEFA Evropske lige između domaćina Sarajeva i ekipe Zafk.

Prisutnim novinarima obratili su se trener Mehmed Janjoš i prvotimac Amar Rahmanović.

Što se tiče same pripreme znate da smo igrali prošli četvrtak i da smo poraženi 2:1. Iz izvještaja ste mogli vidjeti jedno katastrofalno prvo poluvrijeme, da bi u drugom izgledalo kamo bolje i da se Sarajevo vratilo jednim pogotkom i imamo velike šanse za prolazak. Ovih sedam dana smo radili na tome da skaut služba nije mirovala i pripremamo se da prođemo. Iskusna ekipa i zahtjevna koja zna dobro da stoji i da drži loptu i jednostavno moramo dati maksimum kako bi ostvarili rezultat. Uvjeren sam da možemo i nadam se da ćemo napraviti uspjeh sutra. Sarajevo mora igrati agresivno, mora stvarati prilike i nadam se da ćemo slaviti pobjedu na kraju.“, rekao je trener Janjoš prisutnim novinarima.

Foto: Ines Lučić, Sarajevski.ba

Mersudin Ahmetović mogao bi propustiti susret zbog povrede

Ahmetović je trenutno na pregledu lože, nisam optimista, ako ne bude spreman morat ćemo tražiti nova rješenja. Imamo dosta mladu ekipu i važnost utakmice je utjecala na to da odigramo katastrofalno prvo poluvrijeme. Nadam se da ćemo izvući pouke iz toga i da takvu igru nećemo ponoviti“, naglasio je Mehmed Janjoš i dodao da su izmjene dale napredak u našoj igri i da su odradili posao bolje nego igrači koji su počeli utakmicu u Moldaviji.

Nakon trenera FK Sarajevo, Mehmeda Janjoša obratio se i prvotimac Amar Rahmanović.

Bit će čudno izaći prvi put pred našu publiku i nadam se da će proći sve u redu. Ako uđemo u utakmicu kao u drugom poluvremenu u Moldaviji onda neće biti problema. Na nama je da damo svoj maksimum, i da slušamo trenerove naredbe. Nismo puno odmarali, igrači su koliko toliko spremni i manjka što su neki otišli, a neki dolaze i to neće biti problem jer moramo sve u hodu raditi“, kazao je Rahmanović.

Foto: Ines Lučić, Sarajevski.ba

Utakmica protiv moldavskog predstavnika igrati će se na Olimpijskom stadionu “Asim Ferhatović-Hase”, u četvrtak 06. jula sa početkom u 20 sati. Iz FK Sarajevo dodali su da je u prodaju pušteno 20.000 ulaznica.

Utakmicu je moguće pratiti i na kanalu Arena Sport 1.

Cijene ulaznica: Tribina “Sjever Vedran Puljić” – 5 KM, tribina “Istok” – 10 KM/ 8 KM za članove, tribina “Zapad” – 12 KM/ 10 KM za članove, tribina “Zapad Galerija” – 25 KM/ 20 KM za članove, tribina “BORDO VIP” – 50 KM. Ulaznice su dostupne u oba Bordo Fan Shop-a (ul. Maršala Tita 38/b i Bezistan).


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.