VIDEO: Džeko donio pobjedu Zmajevima protiv Austrije

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine slavila je i u drugom kolu Lige nacija. Izabranici Roberta Prosinečkog savladali su ekipu Austrije minimalnim rezultatom 1:0.

Prvo poluvrijeme donijelo je dosta agresivnu igru našeg tima, ali bez mnogo kvalitetnih prilika. Prvu dobru imao je Sarić nakon sjajne kombinacije s Pjanićem, ali bivši fudbaler Sarajeva nije stigao do lopte.

Najizgledniju priliku imao je Džeko koji na ubačaj Duljevića nije stigao loptu poslati iza leđa već savladanog Lindnera.

Igrala se 56. minuta kada je Pjanić šutirao iz slobodnjaka, golman gostiju odbranio, lopta došla do Duljevića koji prima loptu na vrhu šesnaesterca, ali je njegov udarac izblokiran i lopta je otišla u korner. Nakon kornera ponovo dobra prilika za naš tim, ali bez promjene rezultata.

Sjajna akcija našeg tima u 78. minuti rezultirala je sjajnim pogotkom Edina Džeke.

Priliku je dobio i Goran Zakarić, bivši fudbaler Željezničara, koji je u prvom kontaktu s loptom nanizao pet igrača Austirije i izmamio aplauze domaćih navijača. Nešto kasnije priliku je dobio i Rade Krunić, te još jedan bivši igrač Plavih s Grbavice Rijad Bajić, koji je zamijenio odličnog Duljevića.

U samom finišu susreta Zakarić je imao sjajnu priliku da pogodi za 2:0, ali nije imao sreće.

U narednih petnaestak minuta dosta grešaka na obje strane, ali bez ozbiljnijih prilika sve do 70. minute kada je Alaba savladao Šehića, ali su sudije poništile pogodak zbog ofsajda.

Podsjećamo, u prvom susretu Lige nacija Bosna i Hercegovina je slavila na gostovanju kod Sjeverne Irske 2:1. Sljedeći susret naš državni tim igra upravo protiv ove selekcije 15. oktobra i to na stadionu Grbavica, a takmičenje završava protiv Austrije u Beču 15. novembra.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.