FOTO: Braća Alikadić stigla u Francusku i spremna su za 4L Trophy
Foto: Iz privatnog albuma

FOTO: Braća Alikadić stigla u Francusku i spremna su za 4L Trophy

Braća Armin i Haris Alikadić stigla su u francuski grad Biarritzu odakle će u četvrtak 19. februara krenuti u humanitarnu utrku 4L Trophy.

4L Trophy je sportsko-humanitarnom projektu u kojem svi učesnici voze 4L Renalt, a koji je inspirisan reli utrkom Pariz-Dakar. Takmičari u svojim vozilima prevoze sanitetski materijal koji će biti uručen djeci u Maroku.

Sarajlije su na put krenule 5. februara, a putovali su preko Zagreba, Ljubljane, njemačkih metropola Municha i Stuttgarta, te francuskih gradova  Besancon i Annecy, da bi 17. februara stigli u Biarritz.

Kako su nam objasnila braća Alikadić, na utrku je bilo prijavljeno 3600 studenata, ali će sa starta krenuti nešto manji broj.

POGLEDAJ GALERIJU

“Danas su obavljeni tehnički pregledi vozila. Iako je prvobitno bilo prijavljeno oko 1800 automobila, njih 1200 je uspjelo sakupiti novac i steći pravo učešća. U svakom automobilu će biti po dva studenta, što znači da je ukupan broj prijavljenih 2400”, rekao je Armin Alikadić za Sarajevski.ba.

Među svim vozačima vlada veliko uzbuđenje što učestvuju u ovoj utrci.

“Ovdje vlada odlično raspoloženje i svi su oduševljeni kada im kažemo odakle smo i da smo prevalili ovoliki put”, kaže Armin.

I mlađi Alikadić, Haris je oduševljen prijemom.

“Kad smo ulazili u taj dio gdje su svi parkirani svi su nas pozdravljali, od organizatora do drugih učesnika. Ipak, najviše me nekako usrećilo to što je zastava Bosne i Hercegovine tu”, kazao je Haris za naš portal.

Renault 04, 4L Trhopy

Foto: Iz privatnog albuma

Za Armina je najemotivniji trenutak bio onaj kada je na ekranu vidio ime svoje domovine.

“Najljepši trenutak do sada je bio kada sam na ekranu, pored imena svih ovih evropskih zemalja vidio da piše i Bosnie“, rekao je za Sarajevski.ba Armin.

Braća Alikadić jedini su učesnici 4L Trophy utrke i kako kažu, spremni su za ovu veliku humanitarnu avanturu u koju kreću u četvrtak u 12 sati.

Portal Sarajevski.ba Arminu i Harisu želi puno sreće u utrci i da sretno stignu do cilja.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.